Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svařování elektřinou, PARKSIDE Elektrodová svářečka

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Potřebuji se naučit svařovat elektrickou svářečkou. Viz odkaz PARKSIDE® Ele/...

Mám kurz na svařování kyslíko-acetylenovým plamenen. Toto svařování nemůže tedy být nic těžkého.

Hledal sem na internetu nějaká videa,ale nemohl sem najít nic pořádnýho.

Poradíte mi nějaké video,které bych mohl zhlédnout?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

0x

Nemůžete srovnávat svařování autogenem a el.obloukem,to jsou dvě naprosto odlišné metody,videjí je dost,ale základ je trénovat a trénovat

zaseja
hodnocení

0x

Až budeš svařovat aspoň 10 let každý den 8 hodin, tak pak teprve můžeš řikat, že to nemůže být nic těžkého a že ses to aspoň trochu naučil.

O autogenu platí to samý, to že máš kurz neznamená, že to umíš.

doplněno 25.06.21 00:07:

Jo bobane, oči v hajzlu, dneska už bez brýlí vařit nemůžu, nový čočky v očích po šedých zákalech z koukání do toho ostrýho světla, i když přez kuklu, oči plný jizev od odletující strusky, tomu se nedá zabránit, prostě občas se nějaká trefí, páteř v hajzlu od toho strnulýho ohnutí, tenysový loket, jak je ruka pořád ve stejný poloze, z toho samýho důvodu výrůstky v ramenním kloubu, takže už nikdy nebude mít úplnou pohyblivost, artroza palcovýho kloubu na ruce od držení kleští a karpál na tý samý ruce, snad se mi povedlo vyjmenovat všechny postižení, a přitom ani jedno neuznají jako nemoc z povolání.

Přesně tak! Dobrý svářeč je ten, co svaří cokoliv na první pokus.

A když to dostane takový člověk po letech do ruky, tak už ho můžou, nebo taky ne bolet oči, 10 let se to bude učit a 10 let to bude moci dělat. Takový je i názor jednoho borce, starého pána, co to dělá celý život. Svařovat může i dále, ale ne každý den. Je to genetický

hodnocení

Pánové,neberte mě úplně za slovo.

Měl sem na mysly,že to není nic těžkého pokud si chci něco svařit na amatérské úrovní pro sebe nebo pro známý.

Nehodlám se tím živit nebo spojovat součásti na kterých závisí lidský život.

Ještě tam asi chybí impotence a další zdravotní problémy z dýchání těch jedů. ;)

@tomkk

ty jedy jsou strašnej hnus. Jsou týpkové-vedoucí, šéfové, co svařování hovno rozumí, ale někde se doslechnou, že vypnutí odsávání nad svařovacím stolem způsobí proudění a tím "strhnutí " ochranné atmosféry při TIG, CO2...Samozřejmě je to nesmysl, to by ty svary vypadaly hrůzně vždy. Bohužel mnoho rádobyšéfů a podobnejch kecalů ví hovno a snaží se do něčeho hrabat, jen aby vykázali nějakou činnost...Na zdraví pracovníků jim nezáleží.

Ale i jeden velmi mladý týpek odsávání vypínal, když jsem mu řekl, že to jsou pěkný sajrajty, tak řekl "mně je to jedno"

hodnocení

0x

Nejsem svářeč jen čtyřicet let zámečník a sváření opravdu není nic těžkého. Chce to jen nastudovat teorii a zkusit.

Jak svářet elektrodou: odkaz

bauhaus.cz/...

ewm-group.com/...

Jen malé doplnění:

Struska nesmí předběhnout elektrodu a zaplnit místo budoucího svaru.

Novou elektrodu si zapálit na kousku odpadu nebo zapálit mimo budoucí svar a až poté přesunout elektrodu do budoucího svaru.

Používej suché svařečské rukavice a při čištění svaru brýle.

@stefran

jako joooo, něco svařit není problém, hlavně ty silnější plechy-třeba nad 5mm, ale často je třeba umět svařit tloušťku například 1.5mm a často je třeba svařovat bez možnosti si svarek polohovat(dát si ho na stůl), ale svařovat tak, jak je a často je obtížný při nezdaru svaru to zase připravit na další svarřování-musí se opět díly bruskou odříznout, obrousit...

111®
hodnocení

0x

jestli máš to první co se nabízí, tedy trafo , tak se připrav na potíže svyregulováním správného proudu, a za další, jakile použiješ delší prodlužku, budou se ti elektrodylepit a budeš to soplit- minimální průřez prodlužky 2,5mm2 tak na 5m a podu dále tak silnější. Měl jsem trafo a nyní mám invertor Gama160 a to je jiná liga...osobně bych to vrátil a raděj iinvestoval, nakonec koukni co stojí invertor GAMA160

tady jsem o tom něco napsal... telefon.unas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak svářet
Otázky na téma jak svařovat elektrodou
Otázky na téma parkside

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]