Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení režimu na elektrokotli

Od: dasty odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o pomoc s nastavením letního režimu na elektrokotli Cosmoterm E.

Pří snížení teploty pod 25 st.C by měl automaticky naskočit režim Léto (LE), ale na displeji je stále Zima (ZI). Dle návodu.

Máme i bezdrátový pokojový termostat v obývacím pokoji, který snímá teplotu. Asi je nezbytné nastavení na tomto čidle, ale návod je tak šalamounský, že si s ním nevím rady. V loňském roce se mi nepodařilo také nastavit na LE a celý rok šel režim ZI. Také to bylo vidět na ročním vyúčtování. Chtěla bych se stejné chyby vyvarovat a proto prosím o radu.

Máme dům od RD Rýmařov a Elekrokotel Cosmotherm E.

Děkuji za jakoukoliv pomoc. H.K.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chceš nastavit kotel do letního režimu, tak najdi návod k obsluze kotle a postupuj podle něho.

Termostat do toho teď nepleť.

V návodu co jsem našel je popsáno, že musíš nastavit teplotu otopné vody na méně než 25°C a nastavení potvrdit tlačítkem ENTER. To je všechno!

witch*
Termostat je dost podstatná věc. Právě z toho důvodu se nedoplatil. Na termostatu má něco jinýho a na kotli taky nastaveného něco jinýho. Bys koukal jak hrábneš do termostatu, otočíš s ním o kousek a kotel Ti letí i k 90°C.

witch*
hodnocení

0x
Termostat nastavit. Pokud si nevíte rady, zavolejte topenáře, kteří Vám kotel instalovali. Pravděpodobně jen kravina na dvě minuty.

dasty
hodnocení

0x

Na kotli jsem nastavila dle návodu teplotu na 20 st.C. Tedy doporučovanou pod 25 st.C. Potvrdila, a na ovládání stále zimní režim.

Kontaktovala jsem i RD Rýmařov a ani tam jsem nepochodila. Kontaktovala jsem servis, na který nás odkázali a servisák prý také neví.

Spíše jsem se chtěla spojit s někým, kdo má stejný kotel a nastavuje každý rok režimy. Zmiňovala jsem termostat proto, protože si myslím, že má s nastavením žádaného režimu přímou spijitost.

hodnocení

0x

Podívej se prosím na gienger.cz/...

na stránce 13 je zobrazený panel elektrokotle.

Napiš sem hodnoty, které máš nastavené u jednotlivých sloupců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]