Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o pomoc s nastavením letního režimu na elektrokotli Cosmoterm E.
Pří snížení teploty pod 25 st.C by měl automaticky naskočit režim Léto (LE), ale na displeji je stále Zima (ZI). Dle návodu.
Máme i bezdrátový pokojový termostat v obývacím pokoji, který snímá teplotu. Asi je nezbytné nastavení na tomto čidle, ale návod je tak šalamounský, že si s ním nevím rady. V loňském roce se mi nepodařilo také nastavit na LE a celý rok šel režim ZI. Také to bylo vidět na ročním vyúčtování. Chtěla bych se stejné chyby vyvarovat a proto prosím o radu.
Máme dům od RD Rýmařov a Elekrokotel Cosmotherm E.
Děkuji za jakoukoliv pomoc. H.K.
Chceš nastavit kotel do letního režimu, tak najdi návod k obsluze kotle a postupuj podle něho.
Termostat do toho teď nepleť.
V návodu co jsem našel je popsáno, že musíš nastavit teplotu otopné vody na méně než 25°C a nastavení potvrdit tlačítkem ENTER. To je všechno!
Na kotli jsem nastavila dle návodu teplotu na 20 st.C. Tedy doporučovanou pod 25 st.C. Potvrdila, a na ovládání stále zimní režim.
Kontaktovala jsem i RD Rýmařov a ani tam jsem nepochodila. Kontaktovala jsem servis, na který nás odkázali a servisák prý také neví.
Spíše jsem se chtěla spojit s někým, kdo má stejný kotel a nastavuje každý rok režimy. Zmiňovala jsem termostat proto, protože si myslím, že má s nastavením žádaného režimu přímou spijitost.
Podívej se prosím na gienger.cz/...
na stránce 13 je zobrazený panel elektrokotle.
Napiš sem hodnoty, které máš nastavené u jednotlivých sloupců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.