Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mírně protékající záchod - Alcaplast

Od: lucie7 odpovědí: 18 změna:

Zdravím, prosím vás také o radu - před nějakou dobou nám začal protékat záchod. Přítel už vyměnil snad všechny vnitřní díly, napouštěcí ventil, těsnění, trocha vodního kamene tam byla, ale vše vyčištěno a záchod pořád mírně protéka... Výrobce Alcaplast. Prosím poraďte. Předem děkuji za všechny tipy. L.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zavrite ventil pred zachodom. Ten je predpokladam ok a zachod teda nebude mat zdroj vody. Zmizne pomaly obsah nadrzky? Potom je vadne tesnenie pod vypustacou mechanikou - treba poznat presny typ.

Hladina drzi vysku? Potom je vadne napustanie a nezastavi sa pri napustani, vysledkom je pretekanie cez bezpecnostny prepad.

krtek6
hodnocení

3x

no...víme, že záchod protéká...ale to hlavní tu zas napsané není... KDE protéká...V KTERÉM místě...?

lucieg
hodnocení

Omluvuju se:) Hromadná odpověď - protéká vypouštěcím ventilem kolem těsnění (pravděpodobně).

Děkuju za všechny komenty.

L.

krtek6

tak buď je to špatně namontované, nebo vadný kus něčeho co je vevnitř...vzhledem k tomu jak je "wc složitý mechanismus" moc možností na chyby tam není... hadička, plovák, ventil, těsnění mezi nádržkou a mísou...víc možností není co kde měnít ...zbytek je keramika

hodnocení

2x

Ono asi ke kvalitní radě nestačí jen výrobce-alcaplast dělá vícero typů!Určete ještě typ (osobně mám alcaplastA2000) a při tomto problému (po asi 20? letech používání začal protékat a musel jsem rozhodit celou nádobku a vše nové (těsnění a šrouby-mísa-nádrž pslachovače,tak i samotný splachovač)

PS vodní kamen jsem tam neměl jen akový rezavý šlem.

PPS-pokud je to jen napouštěcím ventilem,tak nový případně snížit plovákem výšku hladiny-pak přetéká splachovačem.

anonymni357

Zdravim,to je zajimava metoda,kdyz mi tece prevodovka,pretesnim i motor!Ja vzdycky vymenim to tesneni,co tece.

Vy znáte ten konkrétní splachovač? Pokud ano pak poraďte lépe a netrolte!

anonymni357

To jste si naposlouchal moderni termin,ja naopak chvalil tu novatorskou a jiste i ucinnou metodu.Sam jsem na ni neprisel,v budoucnu mi jiste pomuze!

hodnocení

2x

Lucie, když přítel nestačí na opravu, tak rada je pozvat někoho, kdo najde tu závadu, kterou přítel nenašel.

záchod pořád mírně protéka

To je málo informací, páč se musí hledat kde a kdy to začne protékat.

Jsou dvě možnosti, buď přepadem, nebo vypouštěcím otvorem.

doplněno 24.06.21 10:54:

Lucie, když přítel rukou zamáčkně vypouštěcí ventil, přestane protékat voda? Kde je hladina vody v nádobce?

zaseja

Ještě je třetí možnost, ale na tu jste tady před 4 lety nepřišli a mě jste zablokovali na 2 roky, takže jsem jí nemohl poradit.

lucieg
hodnocení

Děkujeme za radu, dnes určitě vyzkoušíme a dáme vědět. L.

luc7

@milancukrar Takže hladina vody v nádobce je cca v polovině jejího objemu a vypouštěcí ventil zkoušel přitlačit, ale nepomohlo to. Voda stále uniká...

hodnocení

2x

@lucie7

často bývá něco namontováno trochu mimo osu, tedy těsnění nedosedá, je to ta nejběžnější závada

vyměnit vadný díl i s přítelem

hodnocení

0x

Takže vylučovací metodou ...už zbývá jen vypouštěcí ventil a tam je výměna v případě záchodu kombíku složitější. Pokud není totožný vypouštěcí ventil, musí se demontovat nádržka, která drží 2 šrouby pod vodou nádržky. Často to nejde vytočit, takže se to odbrousí flexou. Po výměně vypouštěcího ventilu se dají i nové speciální šrouby s gumovým kónickým těsněním.

Vada vypouštěcího ventilu se pozná podle toho, že začne propouštět ještě než se naplní celá nádržka. Toto nemusí dělat pravidelně ale i občas.

Pokud začne přetékat přepadem, je na vině napouštěcí ventil, který nevypíná.Ten jste však už vyměnili. Na 90% to bude vypouštěcím ventilem

lucieg

@ingjirimares

Díky moc. Přítel je stejného názoru, zkusíme tedy ještě koupit širší těsnící kroužek a jestli ani tohle nepomůže, tak bysme místo složitého rozebírání nádžky, jak jste psal výše, zkusili jako poslední možnost před touto složitou opravou nějakým způsobem přetěsnit nádržku. L.

Tak to jste vůbec nepochopili, co jsem tady psal. Výměnou těsnící manžety za větší nebo silnější ničeho nedosáhnete a stejně dopadnete tak, že vyměníte celý odtokový modul, jako to dělám já. Vyčištění nebo otočení manžety někdy pomůže ale není to pravidlem. Duální splach. systém stojí cca 450 Kč, šrouby cca 50 Kč + možná ještě vyměnit těsnění mezi klozetem a nádržkou( bude možná vymačkané ). Odtokový systém jednotlačítkový je o něco levnější, ale prakticky ho nikdo nechce. Pokud máte čas, experimentovat můžete a možná se dopracujete časem k takovému poznání, že příště už si budete vědět rady a opravu provedete napoprvé správně.

111®
hodnocení

0x

opravoval jsem něco podobného a u výpustě byla špona z novodurovétrubky a těsnění nesedělo, rozebráno asi 5x a až naposled jsm si všiml..výpusť byla na bajonettakžešla vycvaknout pootočení doleva

I to může být příčinou. Nečistota pod membránou , nános vodního klamene + ztráta pružnosti stářím. Ne vždy se sežene stejná se stejnou tlouˇšťkou, pak to nefunguje a vyměňuje se tak celý odtokový ventil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protéká záchod

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]