Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze polozit plechovou krytinu rovnou na bobrovky?

Od: joudic* odpovědí: 8 změna:
Asfaltova krytina je pekna a v poradku, ale proste nezvlada privalove deste jako dnes, taky je mozne, ze za to muzou oba kominy a pak si to protece dal kam potrebuje.. protoze kolem nich to tece fest, cili prvni si to zaflakam bitumenem a opravim poradne oplechovani a pockam na dalsi silenou bourku. Nicmene da se treba plech dat na tu jednolitou zapecenou vrstvu bobru a la pojistka? Skladba nynejsi je jednoducha, obyc desky strechy, asfaltove pasy a bobri. Upe me nezajimaji nynejsi postupy, ktere jsou uz samoze jine, cele to rekonstruovat nechci, kor kdyz se matros zdrazil az o 200%. Dik
doplněno 24.06.21 16:17: ano je to asfaltovy sindel, nastrihana ipa do tvaru, videl jsem to prodavat jako bobrovky... Vypada to opravdu jen na kominy, jen jedno misto je uz od komina daleko teda, ale porad v linii desek, takze taky bude vinik komin... nikdy to ale nedelalo tak moc a ted uz podruhe

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, pod slovem bobrovka si představím pálenou tašku a na tu plech nedávejte. Jestli myslíte asfaltové pásy, tak tam plech dát můžete (stejně se pod plech ještě dává izolace / asf. lepenka). Zdravím!

hodnocení

5x

Pokud víte jak, tak klidně to můžete udělat.

Zdravím na Moravu.

hodnocení

3x

Tak pokud máte na střeše tohle (bobrovky), tak na to plech rozhodně nedávejte. Jestli tam ale máte tak zvané "kanadské šindele" (což je v podstatě jen lepší (a dražší) IPA, můžete na to plech klidně dát. Ale zázraky od toho nečekejte.

Lze polozit plechovou krytinu rovnou na bobrovky?

hodnocení

2x
Připadá mi zbytečný dával kvůli komínu na celou střechu plech. Udělal bych to pořádně kolem komínu s vyřízeno.
Mám na pergole komín široký 180 cm. V zimě, když napadlo mnoho sněhu, tak to tam taky teklo. Nakonec jsem na střechu nad komín udělal kus střechy, dvě malý úžlabí a mám klid. Voda se ke komínu vůbec nedostane a teče vedle.

hodnocení

0x

Když vás nezajímají nynější postupy,vymyslete si svůj*smich*. Výsledek pak přičtěte na vrub tomuto postupu

anonymni357

Proc by nemohl vyuzit nejaky STARY postup nebo postup nekoho jineho,kdo mu poradi?Nove postupy pod rouskou bezpecnosti casto stavebnika je financne ruinuji!

Tak abychom byli konkrétní..., je třeba zajistit, aby detaily kolem komínu byly vytvořeny správně s ohledem na dlouhou trvanlivost proti zatékání, to znamená včetně funkčního oplechování a zatmelení správným tmelem, tedy ne podle rad báby kořenářky ale toho, kdo tomu rozumí . Na to je jediný správný postup a ten je letitý jako ta bába kořenářka *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Není plech,jako plech.Pokládal jsewm na střechu ze šindele,ale pravého,dřevšného,protože byl značně děravý.Plech jsem měl pozink 1x2 m, 0,6mmMusel jsem spertlovat pásy vytáhnout na střechu a pertlovat pásy k sobě.I tento plech vyžaduje úpd spoji pevnou a rovnou střechu.Koupil jsem širší prkna a ty jsem pod spoji podložil po délce spertlování.Pod středem pásu je prázdný prostor.Jen ty opršené šindele.

Stejně by se pokládaly i jiné třeba hliníkové tvarovky.

Plech prostě musí držet na pevných základech střechy a také musí odolat větru.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]