Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na dvoře máme kubíkovou nádrž do které stéká vodu z okapu a čerpadlem to čerpáme na zahradu za domem. Převýšení 6m. Zadní stěna je utopena ve svahu.
Nyní to máme tažené hadicí, ale chtěl bych to předělat do plastu. Od čerpadla přes půdu až na kraj zahrady je to 25 metrů a potom bych chtěl tak 20 metrů uložit do země.
Stačí když na celé použiju trubku PPR 25x2,8 nebo je na část v zemi nutné použít trubku PE? Nakonce pak dát přechodku na 3/4 závit?
Děkuji.
Děkuji všem za odpovědi. Začátek jsem chtěl dělat v PPR, protože je tam více klikacení a PE se nedá ohýbat, takže by bylo třeba asi 10 kolen, než bych se dostal k úrovni zahrady. Na té pak je hlavním smyslem to schovat pod zem, protože hadice se plete při sekání a je často potřeba. Jinak co se týká velikosti, doporučili byste tu 25?
Děkuji.
Ohýbat se sice nedá, ale můžete si k ní dokoupit speciální stahovací (šroubo/.... A pak jen skládáte jak stavebnici.
Já jsem spořílek a chtěl bych se vyhnout spojům, takže bych použil tu zahradní černou pružnou PE Trubku 25x1mm, zvlášť, když to zřejmě nemáte pod trvalým tlakem a má to jen nahradit hadici.
Ať tak, nebo tak, důležité je zachovat vyspádování, aby z toho šla před zimou vypustit voda.
Děkuji za odpověď. Já vyloženě šetřit nechci, někdy se vyplatí si připlatit. Ale polovina trasy půjde z místnosti přes dvůr na půdu, kolem štítu, přes pozednici a někde uprostřed pak na zahradu, která je výškově asi o 6 metrů výš. Takže by na tu PE padlo hodně těch stahovacích šroubových spojek. Proto jsem myslel udělat začátek v PPR a do země dát PE, trochu naddimenzovanou, aby měla případnou rezervu i do budoucna, když už by se to kopalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.