Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální když ve velkém dešti okapnička místy nestíhá?

Od: reptak odpovědí: 11 změna:

Ahoj! Po prudkém dešti jsem si všiml, že na soklu (ještě nemám marmolit) je na některých místech natekla voda z fasády. Okapnička to nejspíš nestihla, nebo pro malý přesah (sokl je odsazený jen o 2 cm) to velké kapky spojilo, jestli mi rozumíte. Přemýšlím, jestli to vadí, šlo opravdu o pár úseků, každý v délce třeba 10 cm. Jen tak mimochodem, dodatečně udělat větši okapnici pod ETICS asi nejde, co...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Extrémní přívalové deště, zvláště ze strany fasády nějaký ten flek udělá. Když se k tomu přidá i prudký vítr, tak s tím nic neuděláte. Fasáda stejně uschne,dříve nebo později.

Pokud chcete dávat větší přesah okapničky, tak lze vyrobit i atypicky u klempíře

Připojím se z odpovědí!

Ano je to možné ,již jsemtaky zažil nekolikrát když čisté žlaby přetékali neboť nestíhaly odvádět vodu, natož pak taková malá okapnička.

Záleží na faktorech jak napsal p.Jiří výše!

hodnocení

1x

Na školení mne učili, přesah dle ČSN má být minimálně 3cm.

reptak
hodnocení

No, jenže jde o profil samotné okapnice nebo o celkový odskok? Protože když se podíváte na profily, které se prodávají, tam to 3 cm jistě nejsou:

1122.cz/...

Já znám tyto lišty podrobně, jsou lišty i se skrytou okapničkou, ale ten odskok, přesněji zub v ploše, musí být více jak 3 cm.

Příklad, sokl je 8cm silný, polyš na fasádě musí být 11 a více centimetrů.

Vyfoťte detail. Kde je konkrétně problém?

reptak
hodnocení

Na pár místech, na kterých není nic speciálního - třeba 4 metry nic, pak flek na soklu pod okapnicí, pak zase nic X metrů atd. Odskok je tu bohužel jen 2 cm. Zkusím zítra vyfotit, až se dostanu na stavbu.

ok, dejte foto...

pteras
Tak ja mam stejny problem. Díval jsem se zespoda na tu lištu, A v mém případě myslím že je problém v tom, že je tam natažený lepidlo které místama spojuje tu okapnici se zdí. Prostě tam plácli nebo přetáhli lepidlo, takže ta okapnice vlastně někde nemá tu hranu a teče to po ní. Otázka je, co s tím, protože to lepidlo jen tak vyškrábnout nejde. Omlouvám se za případné chyby, píši z telefonu diktováním

Zažil jsem mnohokrát na stavbě, kdy lištu zapravili obráceně, třeba na gymplu v Poličce. Katastrofa, stavební dohled to neuhlídal.

reptak
hodnocení

Tak kvůli vyplavenému sklepu doma se na stavbu nedostanu. Ale jak píše Pteras, to by mohlo být ono, toho jsem si taky všimnul. Někde bylo zespoda lepidlo tak, že prakticky okapnička neměla okraj. Jak to ale vyškrábnout?

Obráceně ji snad dát nemohli, protože to byl kus s perlinkou v pravém úhlu na obou stranách.

I tu lištu z odkazu dokážou dát obráceně, něco jako římsu+kšilt. U skryté okapničky to pokazí snáze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]