Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte zkušenost s Multifunkční obrážečkou Ferm? ( shop.toolscomp.cz/... ). Potřebuji zbavit 15 oken laku a rád bych sí jí na to pořídil, ale nemám s tím žádnou zkušenost, děkuji za rady . Pepa
Asi Vám moc odpověď nepomůže ale
značka ferm nic moc. Mám od nich vrtačku a brusku obé již byly v opravně . Ale zase na druhou stranu oprava probýhá výměnou kus za kus takže vrtačka za 500,- mi namýchala lepidlo na celou stavbu a pak mi dali novou a to 2 x
sedlib má pravdu ohledně výdže Fermu i způsobu vyřizování reklamací. Ohledně odstranění laku z oken- předpokládám, že se jedná o email- tato obrážečka žádnou práci neodvede. 180 W, delta brus. plocha je jen na došmrdlání koutů. Vyzkoušený postup- horkovzdušná pistole a škrabka, poté plochy excentrickou bruskou a falce touto obrážečkou či jinou levnější deltou. Chcete-li odstranit lazuru typu Luxol pak Vás potěš ... . Lazura spolehlivě zalepí brus. papír na páru dm2, vyzkoušená cidlina. Vzhledem k jejímu pracnému broušení ji bez problému nahradí střepy skla a škrabat a škrabat. Při Vašem množství oken "zábava" na pár týdnů. Tak ať se práce podaří.
Ještě 2, 3 roky to vydržte a zatím našetřete na plasťáky. Prevděpodobně budou lépe izolovat a natírání nepotřebujou.
to kejki- levnější nebrat- Bosch a výše- Bosch krátce po záruce převody, náhradní díl v ceně nové delty. Levnější Skil -o1/3 vyšší příkon, lehčí, 5 let dosud, 1x výměna brusné desky, cenově srovnatelné s obrážečkou. Broušení dvěří deltou -add můj příspěvek výše- excentr 120-150, 400 W, práce nesrovnatelně rychlejší a výsledek kvalitnější. poměr nástroje delta-necelý 1 dm2 ku dveře oboustranně více než 2m2. Třeba po zimě vezmu na dlažbu na dvorku kartáček na ruce místo tlakové myčky.
to rv- dobrá rada. ale nevíte okolnosti proč tazatel chce okna renovovat. Plasty neřeší vše, na některé domy se nehodí, jindy jsou přímo nepřípustné (památkáři) a m.j. nereagujete na dotaz.. I u renovovaných dřevěných oken -pokud za renovaci stojí- lze docílit parametrů plasťáků a s neporovnatelně nižšími náklady než je výměna za plasty. Řešením může být výměna vnější okenní tabule za izolační dvojsklo. Použitelné u zdvojených oken i u špaletových. U zdvojených vykoušeno na RD -nemohu než doporučit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.