Ahoj,vim,ze by se to nemělo, ale me by se tam ten strom tak strašně hodil. Je to na mém pozemku v blizkosti přípojky elektro asi dva metry od ní a opravdu téměř nad vedením z přípojky do domu, které vede v kopoflexce která je asi 60 cm v zemi. Myslíte,ze tk hodně vadí? Tomu se kořeny vyhnou a nemaji jak poškodit ne? Myslím že to hrozí spíše u plynu a kanalizace,ale co myslíte? Jednalo by se o nějaký menší stromek višně do vysky cca 3-4 m. Max. Je to u novostavby a vše je od pripojky kabelové vedení par let nově udělané
Višně ať už planá nebo roubovaná na většině podnoží dělá odkopky, množí se omladky z kořenů takže se ti bude roztahovat po okolí. Převážná část kořenů ale roste vodorovně takže šance že ti poškodí kabel je minimální. Měl jsem tak višeň nad kabelem asi 15-20 let a nic to nedělalo. Ale když mi přestala fungovat jedna fáze a ČeZ servisák mi řekl že chyba bude v kabelu protože do jejich pojistek jdou všechny tři a ve sloupku na elektroměru už jsou jen dvě, tak jsem si prožil pár bezesných nocí s plány, jak budu kabel pod tím pařezem višně hledat a opravovat. Naštěstí to nakonec bylo v hlavním jističi. Dneska bych už ale višeň nad kabel nezasadil.
juelen
Zahradu uzdrzuju o omladky mi nejde navic uvazobana odruda je u ktere je garantovano ze toto nedela
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.