Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otravný soused

Od: hrazny odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, rád bych se dotázal na Váš názor, případně bych si chtěl nechat poradit s vyřešením sousedského sporu. Koupil jsem stoletý dům v místech kde se před desítkami let nacházel rybník. Můj soused,(věk 70+), tu bydlí odjakživa. Letos v zimě mě začal napadat, že garáž, kterou jsem postavil nedaleko jeho pozemku, svádí vodu do jeho nezaizolovaného sklepa, kde prý už dávno hladina vody nestoupla nad 10cm. (Těch 10 ještě dřív zvládal čerpat, dnes však čerpe 2x denně) Jsem si jistý, že drenáže mám vyřešené dokonale, jelikož se sám stavařinou živím a vše proběhlo pod dohledem stav. dozora. Navíc mě soused napadl když už 14 dní mrzlo a obleva byla v nedohledu... od té doby mě neustále napadá, argumenty, že mám ve vlastní studni o metr víc vody než před rokem ho nezajímá, studnu, kterou vybudouval metr od domu proti spádu kopce mi ukázat nehodlá, tam prý je vody málo a v jednom kuse mi otravuje život, naposled za mnou přišel v sobotu, po 14ti dnech tropů. Mám doma ženu a miminko, chci se radovat že života, ale toho magora nedokážu vytěsnit. Co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na nic nereagovat, nevšímat si, nekomunikovat. Ono ho to třeba přejde.

hodnocení

3x

Tito stazovatelia su vacsinou dochodcovia, niekedy je to aj psychiatricky problem, zacinaju blbnut a maju niekoho, kto moze za vsetko zlo v okoli. Ked beru lieky, zlepsi sa to.

Vam radim mat vsetko papierovo v poriadku a po slusnom a doraznom vysvetleni veci mu poslete doporuceny list, kde mu oznamite, ze si nezalate byt obtazovany a ak neprestane, budete sa branit na uradoch. Jeho tiez odkazete na urady, nech donesie posudky znalcov, ako ste vy povodca jeho problemov. To vacsinou staci, po uradoch sa im chodit nechce a platit zo svojho znalcov tiez nie.

hodnocení

2x
Co s ním?
Normálně mu dokážete, že dešťové vody z vaší stavby máte likvidované dle zákona a normy ČSN 759010 a k tomu máte hydrogeologický posudek.
To musí stačit.
hrazny
hodnocení

Nestačí, jelikož je magor
Stačí.
Vy se s ním především nemusíte vůbec bavit.
On si může stěžovat na SÚ nebo RŽP.
Ale pokud máte vše v pořádku, nemáte problém.

hodnocení

2x

Jestli chcete klid, dlouhodobě ho ignorujte. Všechny jeho dotazy řešte způsobem slušným, ale jasným. Nejprve bych mu sdělil, že nemám důvod ho nijak ohrožovat na životě, omezovat nebo prudit. A že bych rád, aby to samé činil-vlastně nečinil i on.

Když bude pořád prudit, řeknu: Nemám čas, nemám důvod sdělovat, nemusím vám odpovídat... případně: Mám všechno v pořádku, můžete si jít stěžovat na úřad...

Zmíněný útok můžete sice uskutečnit v mezích zákona, ale určitě se vám to bude vracet útoky z jeho strany. Třeba udávání za spaliny, volání PČR v případě výhružek apod. Jenže právě díky takovým akcím mu může rupnout v bedně úplně a jednoho dne rozstřílí vaše okna nebo provede něco horšího...tak pozor na to.

makk
hodnocení

2x

Měl jste na garáž stavební povolení? Je zkolaudovaná? Pokud ano, může si stěžovat na stavební úřad, protože pokud by byla chyba v té garáži, tak je to chyba stavebního úřadu, že to povolil.

hodnocení

0x

Pokud je chápavý, tak mu vše vysvětlete a ukažte, pokud je to magor, nejlepší obrana bude útok

hrazny
hodnocení

Ano, mohu útočit například tím, že v kotli na uhlí pálí plast a kdoví co a jen co malému vyvětrám před spaním smrdí to, jako bych bydlel u spalovny...nebo tím, že skladuje hnůj od dobytka za dome na poli bez jakékoli izolace a asi se prosakuje do spodních vod.. nicméňe tím spojené soužití nevytvořím..to ale asi ani není možné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]