Ahoj.. Vadí, když na chatě,kde není pitná voda ( respektive tvrdá) použít dešťovku na zedničinu? Beton,malta,lepidlo atd.. Někde jsem slyšel, že to vadí..Je to pravda?
Nejsem zedník a v zedničině se příliš nevyznám, ale myslím si, že je to normální voda a pokud není nějak hodně znečištěná tak by to snad vadit betonu, maltě atp. vadit nemělo. Co na té dešťové vodě by tomu mělo vadit?
Nevím..jen mě to napadlo.. Když si myju ruce v dešťové vodě,tak mýdlo nebo jakýkoliv přípravek Jar třeba nejde smýt a ruce jsou stále slizké Nepustí se to a kohoutkovou to pustí.Tak mě napadlo, že by to mohlo nějak vadit cementu nebo lepidlu..
Dešťovka je v podstatě destilovaná voda.Chemicky je to ale slabý roztok oxidu uhličitého,tedy kyseli na uhličitá.Pro tvrdnutí betonu má proto daleko lepší funkci jako voda ze studny.
Nevím kde jste tu píp vyčetl nebo slyšel, ale žel, spousta lidí si myslí o některých stavebních postupech šílené nesmysly. Toto je asi jeden z nich!je taky neslysl co zde tito lidé píší! Nic se nestane ,naopak měkká voda je krapet lepší než tvrdá kohoutkovka!
Vůbec neberte ohledy na lidi co tvrdí že to nelze nebo že to bude mít vliv na kvalitu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.