Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je lepší matrace?

Od: sofia odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,
Mám cca 2 týdny novou matraci kombinaci studené pěny paměťová pěna, ale přemýšlím o vrácení a koupení nové matrace, protože pokažde když měním polohu probudím se.

Velmi nesympatické mi byli pružiny, ale co jsem teď byla kouknout v obchodu tak se mi líbilo jak to pěkně péruje jako trampolína což by asi mělo usnadnit otáčení bez probuzení. (byla to tzv. taštičková matrace)

Věděli by jste mi doporučit někdo co je lepší? Studená pěna, paměťová pěna nebo s taštičkovými pružinami?

Je možné že jsem si vybrala špatně matraci a na jiné se stejnou kombinací se mi bude spát lépe?

Máte někdo zkušenosti s "taštičkovou matrací"? Jak se na ní spí, jaká je životnost matrace?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučuji prohlédnou videa o matracích znalého čalouníka z Blanska.

doplněno 21.06.21 13:48:

Klíčová je váha, dle toho se volí výška matrace a materiál. Mě třeba ty různé nopy a spirály tlačí, ale časem se to u jedné mé matrace proleželo. Další věcí je vybírat matraci, která se dá vyslíct z čalounění a prát na 60C. Většina je do 40C a po 3 praních se rozpadá vnitřní vrstva. Takže an 60C a se zipem. Dobré je i nechat udělat ten silonový potah mezi, aby se čalounění nedralo přilepené o molitan.

sofia
hodnocení

Děkuji za rady :)

Navíc na 40C se nevyperou a nezahubí roztoči a jiná havěť.

JJ, dobře kupte ;).

Hlavně ne Dormeo. Je to předražený šmejd z měkké pěny.

sofia
hodnocení

Ano to se snažím hledat jen takové co mají pratelný potah na 60°C. :)

Dormeo mi právě není ani sympatické, příjde mi to jen jako televizní šmejd :D

Odkaz od nonka jsem taky koukal a potahy jsou tam u levnějších vesměs vše na 30C max.

hodnocení

2x

Doporučuji prohlédnou videa o matracích znalého čalouníka z Blanska.

Je to věda.

Radek Svoboda youtube

hodnocení

2x
Nedám dopustit na taštičkové matrace, ...ale pokud se rozhodnete pro taštičkovou matraci, ptejte se na hustotu pružin, která by měla být rozhodujícím faktorem. Hledejte matrace s hustotou "alespoň"150 pružin/m2, raději více...Kdysi dávno jsme začínali s obyčejnými pružinovými (součást ložnice), jinak byl obyčejný molitan; později sice s vice taštičkami, ale malým počtem. A poslední verze po operaci kyčlí výška 28cm a 510 tašticek na m2
dobresny.cz/...
sofia
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

Mohu se zeptat jak se vám na ní spí? Nevadí vám při spaní že to péruje jako trampolína, neprobouzí vás to?

Oběma se nám spí výborně; není to trampolína, to v žádném případě...zkuste v nějakém obchodě, vyzkoušejte, třeba IKEA, Jysk. Tam to mají připravené... nemají tam až tolik tašticek (nebo už ano?), ale za zkoušku to stojí; ať víte, do čeho jdete...
sofia
hodnocení

Teď o víkendu jsem byla v jysku a tam jsem si právě vyzkoušela tu taštičkovou měla cca 280/m2 a byla dost pružná (což se mi ale líbilo), ale jiná tam třeba tolik nepružila a byla také taštičková.
Ale ráda bych právě našla nějakou která má víc těch pružinek nedělá mi problém si připlatit za kvalitu. :)

Řekl bych to ještě takto:
Tyto matrace jsou velmi příjemné a pohodlné. Když si na matraci sednete, máte pocit, že je měkká, ale položíte-li se, váha těla se krásně rozloží.
Většina tady zatracuje Dormeo, výrobek bratov Slovakov...ale my máme vlastně předchůdce této dormeo.cz/... tu naši už v nabídce nemají. Stála přes 11k, 90x200cm... Záruka 15let, ta naše měla 10...
sofia
hodnocení

hodnocení

0x

Na každou matraci si musíte zvyknout. 14 dní je podle mě málo. Mám nějakou vysoceelastickou HR pěnu a jsem spokojen.

Zvykat si na matraci? Spíše se nebát a vyzkoušet. Po týdnu takového "zvykání" bych se asi ráno nerozhýbal

Za pár minut v prodejně nepoznáte nic.

Já teda vybíral půl dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]