Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím můžete mi poradit nějaké extra silné lepdilo na lepení kov a plast. Mamut bohužel zklamal.
Díky
prosím můžete mi poradit nějaké extra silné lepdilo na lepení kov a plast.
Můžeme, až z Vás vypadne, co je to za kov, co za plast, jak vypadají díly (styčné plochy), kolik to váží / má unést. Kde se díly nacházejí (voda, teplota, chemie...) a veškeré další podrobnosti požadované aplikace
Mamut bohužel zklamal.
To je možné. V polovině případů za to může nevhodně zvolené lepidlo a v té druhé špatný postup lepení. Výjimku pak tvoří případy, kdy to slepit zkrátka nelze
U mamuta je nutné, aby byla, pokud možno, velká styčná plocha. Jinak na lepení kov - plast, kov - kov, plast - plast, je to jedno z nejlepších lepidel-resp. tmelů. Nutno aby kov nebyl rezavý a obě plochy byly dobře očistěné, suché a zejména dobře odmaštěné.
Jenyk- pokud šlo o lepení plochy na plochu, zatím mne vždy mamut nezklamal. Pochopitelně ne hrana na hranu. Ale dá se s ním lepit i třeba měkčené PVC (u mne i fólie v bazénu) kdy musí být plochy suché, čisté a přelepí se díra dalším "flekem" z měkčeného PVC. Odzkoušeno, pokud nebylo po ruce vinylacetátové nebo jiné lepidlo.
Zalezi na tom, jaky je to plast? PVC, PP nebo PE? Lepeni nekterych plastu je obtizne. lepidla.cz/...
To mě mamut nezklamal nikdy. Spíše bych to viděl na chybu lepení.jako třeba že to bylo mastné nebo zaprášené
Mamut neprilne na problematicke plasty. Projdete si technicky list Mamuta. koberce-breno.cz/...
Jirik50 - pokud bude větší plocha (případné prohlubně vyplnit) tak pokud nepovolí ta omítka od podkladu, tak bude určitě držet. Výhoda - vzhledem k tomu, že je to lehký, bude to držet ihned (kontaktní schopnost). A pokud by jsi to chtěl pak oddělat, takje to možné pouze podříznutím, nejlépe tenkým nožem (lámacím), který vtlačuješ mezi lepené plochy.
Na plast jsou určeny specifická lepidla,Jde o zajištění adheze mezi lepidlem a lepeným materiálem,.Slepit dva nesavé materiály je problém.Používat lepidla na disperzní podstatě,(Mamut) je iluze,protože ta pro dostatečnou pevnost spoje potřebují odpařit vodu,to se obvykle nepodaří mezi dvěma neporovitými předměty.Nejlépší výsledky mám s acetátovými silikony.
JABRAKA
Zajímavé, že s úspěchem jsemm mamutem přilepil na obklad několik plastových háčků.už drží víc jak deset let. A nejzajímavější je že jak odklad nesaje tak ten plast háčku tuplem není savý!
Jabraka- mamut není disperzní lepidlo! A ke svému vytvrzení (spíše tedy ke zvýšení pevnosti spoje, který zůstává stále pružný, ale velmi adhezně pevný) nepotřebuje odpar žádné vody! A oproti silikonům je, zejména na lepení, ale i těsnění, podstaně vhodnější a pevnější.
Kdysi před asi více jak 20 léty jsme v práci používali dvousložkové lepuidlo Hefed a dalo se tím pevně slepit téměř vše (jakýkoliv materiál). Jedinou nevýhodou bylo to, že to bylo trochu elektricky vodivé a nemohlo se to použít tam kde byla vyžadována elektrická izolace. Nevím ale jestli se toto lepidlo ještě vyrábí a prodává.
Ten Hefed jsme v práci měli ve velké krabici která obsahovala kyblík s tmavou hustou hmotou a plastovou menší nádobkou s hustější tekutinou která nepříjemně voněla. Muselo se to před lepením v určeném poměru namíchat.
Tak jsem to našel zde a píše se to asi s dvěma písmeny f Heffed. Nikde u toho ale na obrázcích nevidím tu nádobku s tou druhou tekutou složkou a tak je to snad to co mám na mysli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.