Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové okno se špatně dovírá. Jak seřídit?

Od: petr85 odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Když otevřu okno v pozici ventilace, tak jde špatně zavřít. Problém je na straně, kde je klika. Poradíte, kde seřídit? (jak, že pomoci klíče, to vím).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak vyřešit. Takhle to nejde popsat, když nevíme co tam vadí. Možná je poklesle křídlo, vadí pojistka, co já vím?

hodnocení

0x

Nám se to stalo u nového okna, přišel pán z firmy, šup šup, něco utáhl nebo co a všechno bylo v pořádku. Bohužel to bylo tak rychle, že jsem si toho pořádně nevšimla. Na netu je spousta návodů, což mě předtím nenapadlo, tak se tam zkuste podívat. Jinak ono to vypadá, že potíž je na místě, kde je klika, ale spravuje se to na opačné straně, kde jsou panty.

spu
hodnocení

0x

Podívejte se okem co tam vadí a podle toho postupujte dál.

hodnocení

0x

Minulý týden jsem taky seřizoval okno - když otevřete okno naplno(klika vodorovně), tak se podívejte do pravého horního rohu jak je ta páčka která drží okno při ventilaci, tak na ní je malý šroubek na 4 IMBUS a podle povolování nebo utahování se naklání okno buď doleva k rámu nebo doprava k rámu.

hodnocení

0x
Tohle se na dálku strašně těžko radí, neb je více možností, kde to může být.
Jen na spodním pantu jsou dva štelovací šroubky. Další jsou nahoře.
Ale tipnu si, že by mohl být problém nahoře v nůžkách.
Ono, když už někdy někdo namaže kování, tak skoro jistě nenamaže nůžky a ty se špatně pohybují, drhnou a tím pádem to jde blbě zavírat.
Takže bych napřed vše promazal a pak by se vidělo.

petr85
hodnocení

Už jsem to vyřešil. Nevěděl jsem, kde přesně je problém. Nešlo poznat, zda je okno posunuté blbě do stran nebo do výšky. Tak jsem změřil jednu věc (pozici jednoho šroubu) a porovnal s jiným stejným oknem. To problémové je o cca 4 mm výše. Podle návodu na netu jsem ho posunul dolů. Není to úplně stoprocentní, ale výrazně lepší. Koupím nějaký lepší imbus a doladím.

dímy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]