Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu svítí ve Varné konvici to modré světlo

Od: dom® odpovědí: 25 změna:

a zkoušel ho někdo vypnout? nebo změnit barvu?

;)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To světlo slouží k tomu abyste si všiml, že máte vypnutou konvici postavenou na stojanu. Je to totiž i přes veškerou ochranu v moderních konvicích poměrně vysoké riziko požáru.

doplněno 21.06.21 08:56:

Dobře, přidám další důvod - světlo je působivé a efektní, konvice vypadá luxusněji a může tak být dražší. S fyzikou to nemá nic společného.

dom®
hodnocení

to jistě ano, ale nejen to - zkuste prosím ještě přidat právě ty další důvod/y -děkujeme předem.

domjeblxxc
Pošuk. Dom je pošuk

mnd®
hodnocení

5x

To modré světlo se dá vypnout jednoduše - nedávat konvici zpět na ,,varný,,stojan ale bokem mimo něj.Když máte konvici na stojanu,tak svítí modře a když ji zapnete k ohřevu vodu tak červeně.

Vypnout nebo změnit barvu? - to asi nepůjde je to tak z výroby a do totálního rozebrání a zničení konvice se nikdo pouštět nebude.Jestli ti ty barvy vadí tak si kup konvici bez svícení.

dom®
hodnocení

to jistě ano, ale nejen to, a navíc jsou konvice svítící i jinak než ta vše - zkuste prosím ještě přidat právě ty další důvod/y -děkujeme předem.

kami123
hodnocení

4x

Připadá mi to jako další simulovaný dotaz zde.

Doteď jsem si nebyl jistý, zda tyto dotazy píše inteligentní jedinec s duševní poruchou nebo skupina v rámci nějakého psychologického projektu.

Už ale začínám mít jasno...

.

Pošlete prosím svým nadřízeným:

.

Ahoj,

nechceme vám ublížit ,

nechte naši planetu prosím na pokoji.

S pozdravem

Člověk

dom®
hodnocení

super, a vvvo tom to je ;)

111®
hodnocení

2x

to je zase provokatér...*smich*

hodnocení

1x

Čekám, až tu bude mít někdo otázku, že má konvici a ta mu nesvítí... Proč mu nesvítí? A jiným svítí! Zda to bude mít vliv na kvalitu vody...Nebo proč mu prostě nesvítí..

dom®
hodnocení

Doufáme v odpovědi spíše z hledisky Fyziky, než Bezpečnosti požárů ;) Co to světlo dělá s vodou aneb jaký rozdíl je mezi vodou z konvice bez světla, z konvice na plyn.hořáku, ...(i ad Emoto apod.)...

Možná kdybyste napsal konkrétní typ konvice, tak to rádcům usnadníte.

Třeba moje nesvítí vůbec... tedy svítí spínací tlačítko, když ji zapnu... červeně. A na vodu to má vliv jen takový, že se díky aktivnímu topnému tělesu ohřeje až k bodu varu. :-D

Jinak obecně...rozdíly mezi vodou z konvic se světlem, bez světla, z plynu atd. je nejspíš jen v čase než je uvedena do varu, případně přeneseně v ceně, kolik to uvedení do varu stálo. Z fyzikálního hlediska by byl rozdíl snad jen v případě, že by konvice obsahovala UV lampu k ničení mikroorganismů, ale takovou velmi pravděpodobně mít nebudete.

Takžeo světlo má jen jednu funkci... tu co psali rádcové přede mnou.

Moje konvice svítí pro změnu zeleně. Při dosažení varu je to efektní, hezky se na to kouká. Do vody svítí běžné zelené LED diody a žádnou jinou funkci to světlo skutečně nemá.

K čemu svítí ve Varné konvici to modré světlo
dom®
hodnocení

ad: "gotrekzagary® 21.06.21 07:38 ...Z fyzikálního hlediska by byl rozdíl snad jen v případě, že by konvice obsahovala UV lampu k ničení mikroorganismů, ale takovou velmi pravděpodobně mít nebudete."DĚKUJU , taky uvažujeme o UV světle ...účinky jako v nemocnicích u stěn svítí ...
dom®
hodnocení

ad:

"magdon® 21.06.21 09:15 ...Do vody svítí běžné zelené LED diody a žádnou jinou funkci to světlo skutečně nemá."

NEMÁ? -nebo o jiné fci zatím NEvíte?

hodnocení

0x

Tak a ještě pomotáme hlavinku*smich*

Moje dokonce svítí několika barvama, Modrá, zelená, červená a fialová.

Barva světla je závislá na jakou teplotu ohřevu si nastavím: 50 / 70 / 80 / 90 / 100 °C

mnd®

Jé to bych chtěl.Napíšeš značku pod čím to mám hledat?

Ahoj

Kupoval sem jí v Kauflandu v akci za 380kč (ještě jí tam sem tam mají)

Switch On WK-J0001

kupsitolevne.cz/...

mnd®

Mrknu po ní.Díky.

dom®
hodnocení

otázka zněla "K čemu svítí ve Varné konvici to modré světlo", tedy až od 21.6. bylo pochopeno že jde o světlo "vnitřní" tj.: "ve Varné konvici", nikoliv o vnější ukazatel on-of.

Děkuji zejména za ty Vtipné reakce ;) i za ty Užitečné ...

Dosud ale ani strýček Googlale neodpověděl "proč svítí ve varné konvici světlo" ...

-------

pokus -viz foto:

v konvici na stojanu se zvednutým víčkem, se:

- zmáčknutím tl.ON = rozsvítí modré světlo = voda se začne ohřívat ,

- zmáčknutím tl.OFF = modré světlo zhaslo, ačkoliv je konvice stále ve stojanu = voda se přestala ohřívat.

K čemu svítí ve Varné konvici to modré světlo #2
K čemu svítí ve Varné konvici to modré světlo #3
max*
Si precti konecne navod! Hehe

ellen*
hodnocení

0x

Jéééé, já si tuhle konvici před týdnem koupila. (ještě nevyzkoušena). Vůbec mě nenapadlo dumat nad funkcí toho světla, brala jsem to tak, že je to prostě jen na efekt, jak tu někdo vtipně napsal: "hezky se na to dívá" *smich*. Nic jiného ani neočekávám, stačí mi, když bude konvice svítit a hřát jak má, a ne že se při mé smůle za pár týdnů porouchá. A předpokládám, že bude svítit jen při provozu, tedy po zapnutí. Jenom postavená ve stojanu a vypnutá by snad svítit neměla.

max*
Tak takovou konvici, ktera ma uvnitr plasty, bych hned vyhodil.
Ale nekdo se mozna rad kocha barvou svetylek..zapnuto vypnuto.
No rychlovarna konvice bez provozu, umistena na stojanu bez proudu, to je pricina jedne tretiny pozaru, dle hasicu.
Vzdy vytahnout ze zasuvky!
kami123

No rychlovarna konvice bez provozu, umistena na stojanu bez proudu, to je pricina jedne tretiny pozaru, dle hasicu.

Vážně? Zdroj informací?

max*
Oprava, pod proudem samozrejme.
Nebo myslis, ze Ti odchazi casteji lednicka nebo TV?
kami123

Z kontextu jsem pochopil, že pod proudem.

Spíš se mi nezdá ta třetina dle hasičů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]