Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlikvidovat mech na schodech

Od: lucinkaf* odpovědí: 8 změna:

Na schodech na chalupě se nám začíná dost usazovat mech, existuje nějaký spolehlivý postřik nebo nějaká chemie, která ho zlikviduje? Kdysi jsme je drhli kartáčem a stříkali je savem, pomohlo to, ale nechce se mi zas celý víkend klečet na kolenou a drhnout schody.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x
Lucinko, vyzkoušejte tento přípravek - je to bez drhnutí:GRAFITIX Crypto-moussePro všechny typy povrchůkámen, beton, omítka, dřevo, břidlice, střešní taška, azbestocement (eternit), nátěry, apod.Odstranění mechů, řas a lišejníkůNanést prostředek Grafitix Crypto-mousse a nechat působit. Mechy a řasy zmizí bez nutnosti vyplachování vodou. Silné vrstvy mechů po odumření mechanicky odstranit a nástřik opakovat.Jinak také: fima-brno.cz/... - ale po zničení se musí odstranit stejně špachtlí nebo kartáčem.doplněno 26.02.10 16:19:Snad by to mohlo fungovat i na schodech: mechostop.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

mech roste předevčím na kyselých horninách,tedy žulách a rulách.Odstranit se dají nejprve mechanicky a pak aplikovat směs vápna a skalice modré.

JABRAKA

lucinkaf*
hodnocení

Právě jsou to žulové schody, s modrou skalicí jsme to zkoušeli, ale víc nám pomohlo to savo. Spíš bych chtěla vědět, jestli se vůbec mechu dá zbavit bez mechanického čištění, pouze chemicky.

1jara*

Pomůže Antimech, dvou kilové balení stojí kolem 120 kč.

lucinkaf*
hodnocení

0x

dá se ten mechostop použít i na žulu?

lidka*

To právě nevím. Ale je tam kontakt a tak napište dotaz. *klik*

doplněno 26.02.10 20:28:

Kamenosochařství nabízejí čištění žulových pomníků od mechu - možná by nejlépe poradili a doporučili vyzkoušený způsob.

raadek*
Mech je velky nezmar a chemie neucinkuje na porad. Osobne bych vam doporucil wapku, ktera vas mechu zbavi a zule neuskodi. Jiste by jste ji vyuzili i pro jine potreby. Mozna by take pomohl medeny drat natazeny u svisle steny kazdeho schodu. R.

lucinkaf*
hodnocení

0x

Pročítala jsem pořádně GRAFITIX Crypto-mousse a myslím, že to by mohlo také účinkovat. Na stránkách výrobce jsem našla jen e-mail a telefon, v e-shopech jsem tento produkt neobjevila, znamená to, že se dá objednat jen přímo u výrobce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]