Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej olovnaté pouze na IČO?

Od: repty® odpovědí: 12 změna:

Nevíte prosím, jak je to aktuálně s prodejem olovnaté pájky? Obecně se udává "Zákaz prodeje olovnatých pájecí drátů pro veřejnost", ale více jsem se nedočetl.

Prodej probíhá osobám pouze na IČO - to znamená:

a) jak fyzickým osobám podnikajícím (živnostníkům) + i firmám (právnické osoby typu s.r.o., a.s...)?

b) nebo pouze firmám (právnické osoby typu s.r.o., a.s...)?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jen tak mimo soutěž a pro někoho možná hloupost- čím se liší bezolovnatá a olovnatá pájka, tedy mimo obsahu olova v ní obasažené?

volovo

Tak nad tímto jsem zrovna taky přemýšlel.Že by bezolovnatá pájka byla bez olova?

Délkou životnosti pájeného spoje. Cínový mor a jiné radosti. Aneb proč vymýšlet kurvítka, když je EU může úředně nařídit.

cs.wikipedia.org/...

kare
Sice je to moudro z internetu...
*smich*
"Olovnaté pájky vynikají ve vysoké kvalitě pájeného spoje již při nízké teplotě okolo 180 °C. Spoje jsou velmi trvanlivé, odolné vůči otřesům a vibracím."
Když máme pouze cínovou pájku, záleží hodně na její samotné kvalitě.

Volovo že byste byl další neregistrovaný b-b, který navíc neumí číst nebo chápat čtené?

Kare a amper-děkuji! Na wiki mne nenapadlo se podívat..

Čistý cín je křehký, olovo mu přidává mimo jiné na pružnosti. Náhražky olova obvikle nejsou adekvátní náhradou. v praxi to znamená, že spoj zatížený např. dilatací mat., se může odtrhnout, což je bohužel realita.

Důležité obory mají z EUnesmyslu výjimku. Letadla kvůli cínovému moru zatím padat nebudou.

hodnocení

0x
Ještě před měsícem bych ti řekl, prdni na to a objednej si to na aliexpress. Bude to levnější a bez obstrukcí. Bohužel změny k 1.7. to jaksi podělaly.

hodnocení

0x
Upozornění - Výrobek lze zakoupit pouze s platným IČ (firmy, podnikatelé). Dle nařízení EU (ES) č.1907/2006 a 2017/1510. Odsud hotair.cz/... takže,kdo má IČO, nakoupí; zkoušel jsem objednat i mimo firmu IČO a pustilo mě to dál...

jabraka*
hodnocení

0x

U firem je více méně záruka,že s "olovem" bude zacházeno v rámci předpisů,a případné odpady neskončí ve skládkách,popelnicích.

kimbert*
hodnocení

0x

Asi to každá firma zatím moc neřeší ,tady bez problémů vildman.eu/...

kare
hodnocení

0x
c) při větě "pouze pro profesionální použití" prodají komukoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]