Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení sousední kapličky

Od: marekr odpovědí: 3 změna:
Ahoj
Řeším takový problém mám dva pozemky na jednom mam dvojkapličku se sousedem a na druhém mám kapličku jen pro sebe bez elměru ale stojí blbě na obou pozemcích. Vedle k ní si soused postavil svojí kapličku a kabel z pojistkové skříně protáhl tou mojí ze zadu po hranici pozemku do té své. Ten kabel je na měřené časti za pojistkami.
Teď soused řeší stavbu plotu a řeším s ním tuhle prasárnu. Kabel samozdřejmě bez chráničky a zapískování... lze najít něaký podklad pro to že je to špatně. Mají elektroměr a funguje jím na tom domácnost.. můžou to takhle nechat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
No, nechat to tak muzou. Ale chtel bych videt revizaka, ktery by se pod tohle podepsal. Plot chce stavet soused? Tak at si ten kabel pretahne poradne v chranicce, v patricne hloubce dle normy. Lepsi ted nez pak pod hotovym plotem.
marekr
hodnocení

Hledal jsem v připojovacích podmínkách čez a pro HDV je požadavek na vedení veřejnou komunikací a tak něak preventivně proti černému odběru... ale je toto 100 procentně HDV?
evlo*

hdv je mezi elektromerovym rozvadcem a pojistokovou skrini (tzv. hds). Z popisu, ktery jsem uplne nepochopil, to hdv je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]