Nejste přihlášen/a.
Při mytí oken se podařilo vytrhnout svislé silonové vlákno, po kterém jezdí žaluzie nahoru/dolu. Kdyby se vlákno přetrhlo v půlce, pokusil bych se ho nastavit a nějak spojit/svázat, jenže vlákno se vytrhlo v dolní části - v místě, kde je "zastrčeno" do rámu okna. Dá se nějak opravit svépomocí?
Vlákno je prostrčeno plastovou vložkou a zdruhé strany je uzlík. V rámu (v liště) pak drží zamáčknutím do vyvrtané dírky.
Tohle mi udělala kočka, překousala vlasec.
Kupte nový, protože jestli je už máte delší čas, tak silon zteří, mě se po vytažení stejně rozlámal na drobnější kousky. A stejně by Vás čekaly i další.
Žaluzii sundejta, hoďte do vany, umyjte lamely a potom zkompletujte, není to až taková věda. Podle typu tedy.
Návody jsou na YT.
Bezva, cesta nejmenšího odporu. To se mi líbí moc. Sekunďák a silon mám doma a nikde nic nemusím shánět. Děkuji.
Když struna dosáhne až k dolnímu otvoru, lze to snadno opravit. Z bílé tyčinky uchošťouru si vyrobíte krátký špičatý kolíček. Strunu kombinačkami uchopíte kousek nad koncem, který protáhnete do otvoru. Přitlačením kleští k rámu strunu napnete (je pružná) a do otvoru k ní nacpete špičatý kolíček. Ten strunu v otvoru zafixuje. Přečnívající konec kolíčku můžete uštípnout.
Kdyby byl vlasec v pořádku, rukou byste ho rozhodně nepřetrhnul. On ale časem a působením UV záření degraduje. Při ohnutí praská atvoří velmi ostré špičky. Oprava není k ničemu, musíte ho vyměnit. A počítejte s tím, že vám v dohledné době popraskají i ty ostatní.
Babkazov - Také se chystám u přítelkyně na výměnu. Má to popraskané téměř všechno (3 trojdílná okna). Mám dokonce už cca 2 roky koupený vlasec i ty čudlíky. Ale nějak nejsou lidi . Žaluzie fungují i bez toho vedení, akorát když jsou okna na ventilačku, tak odstávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.