Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakování PVC oken

Od: venda* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den řeším, rok s firmou žloutnutí čtyř oken směr jih. Dvakrát jsem žádal reklamaci pokaždé neúspěšně. Jelikož tu byl technik a zažloutnutí se technikovi na kousku povedlo očistit nějakym silným ředidlem. Já to přisuzují nekvalitnímu profilu.
Ale to by bylo téma jelikož bych musel nechat udělat znalecký posudek a hnát to soudně. Tak hledám jinou alternativu a zjistil jsem, že jsou firmy co dokáží PVC okna nastříkat a tím i renovovat. Má s tím někdo zkušenosti?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Takze protoze se firma cuka s reklamaci, vy si sam zaplatite polovicate reseni? Jestli to nejde normalnim cisticem na ramy oken, tak to neni znecisteni prostredim. To byste tam musel mit nejakou chemicku, coudit na to primo z krbu nebo neco na ten zpusob. To jeho redidlo je nejspis aceton, ten to nalepta a doslova pak setre vnejsi vrstvu, pak je to chvili bile, ale taky poskozene. Firma z vas pravdepodobne zkousi delat blbce. Natirani ramu oken je pitomost, aby to nejak vypadalo, bude to drahe jak cert a stejne nikdo nezaruci, ze to vydrzi. Overte si jeste jednou, ze to z tech ramu nejde dolu a pak jim napiste, ze v pripade neuznani bude nasledovat znalecky posudek. Pokud ani pak necouvnou, nezbyde vam nez predzalobni vyzva a advokat. K soudu to dojit nenechaji, pokud to nejsou podvodnici pred krachem.
re4zon
Tak po pridani fotky uz bych si tak jisty nebyl. Proc je to i na tesneni? Jak to vypada pred cistenim? Tohle "cistil" technik? To je uplne zniceny ram.
venda*
hodnocení

Ano technik rámy vyčistil a odjel. Čisté to vydrželo cca měsíc a pak to vylezlo ještě víc než před čištěním. V odpovědi kde psali ohledně zamítnutí reklamace mi bylo psáno, že sem dostal cistic a, že jsem ho použil ve větším množství než bylo třeba a tím pádem okna a rámy vypadají jak vypadají. Což není pravda technik okna očistil a odjel.
re4zon
Ja bych na nic necekal a dal jim durazne najevo, ze si to libit nenecham. Zkouseji se z toho vykroutit, nic je to nestoji a cast lidi na to skoci. Vyzvete je jeste jednou k vyrizeni reklamace a upozornete je, ze dalsi dopis uz bude predzalobni vyzva se znaleckym posudkem, ktery nasledne zaplati oni. Cim sofistikovaneji to napisete, tim lepe.
venda*
hodnocení

Bohužel už to řeším skoro rok. Při prvním pokusu o reklamaci tu byl technik s čističem. Vyčistil jedno okno řekl jde o nečistotu stačí vyčistit zbytek oken. To se stalo když se to zhoršilo tak jsem psal znovu a poslal foto s tím, že žádám nápravu. A pak přišel email kde psali, že reklamaci zamítají, že po čištění technikem bylo zjevné, že jde o povrchovou nečistotu a tudíž se nemůže jednat o vadu profilu. S tím, že jsem byl poučen a seznámen s čističem a jak s ním pracovat. Což není pravda. A proto se tudíž reklamace zamítá.
re4zon
A proto to tak dlouho resite, firma nabyla dojmu, ze vas odbude tvrzenim o necistotach a ted se podle toho chova. Nebudu vam rikat co mate delat, ale ja bych na ne sel tvrdeji. Musi pochopit, ze si to libit nenechate.
venda*
hodnocení

Bohužel se to takhle vleče firma reaguje po dlouhé době a po urgencích. Pak se čekalo na termín technika. Po údajném vyčištění to po nějaké době vylezlo právě ještě víc. Takže opět reklamace opět urgovani a čekání na další vyjádření. A pak přišla odpověď o zamítnutí na kterou jsem se odvolal s nesouhlasem a od tý doby se opět nic neděje.
re4zon
No jo, soucast jejich strategie. Proc by se snazili, kdyz se jim nic nedeje, ze? Nektere firmy jednaji laxne, i kdyz jde o kseft. U reklamace me to vubec neprekvapuje. Myslim, ze tema uz se vycerpalo. Bud na ne zatlacte, nebo hledejte dal prelakovani za vlastni penize a s nejistym vysledkem. S druhou variantou moc zkusenosti nebude.
venda*
hodnocení

Tak zkusím napsat opětovnou reklamaci tak jak jste poradil se znaleckým posudkem a soudem. Ale moc šancí nevidím.
Můžu se mýlit, nedělám do plastu, alébrž do dřeva, ale na velkým monitoru mě to připadá ne zažloutlý, ale tak nějak divně špinavý.

hodnocení

2x

Moje okna maju skoro 20 rokov. Velke mesto, plno prachu. Umyvam zvonku mozno raz za 2 roky. Ziadne zltnutie, stale original biela. Co je ale zaujimave : kovanie pantov vnutri ma nasadene plastove krytky. Napiek tomu, ze su vnutri, su komplet zlte. Zaver : je to o kvalite plastu.

Vy mate jedinu sancu : sudny znalec na vase naklady, sud na vase naklady a dufat, ako z nich vysudite nove okna + trovy konania.

hodnocení

1x

Už ve smlouvě máte na 100% uvedeno, že barevná stálost je relativní - resp. mění se vlivem počasí, slunce atd. Zatím vám to omyly, pak vás pošlou k ...

Asi by se dalo vyřešit nějakou izolepou, "tapetou", lepící páskou v nějakém dekoru. Ta však také vydrží jen to, co jí dovolí počasí. Nastříkat se to dá - zkusil bych to asi na nějakém rožku - očistit tím ředidlem, zakrýt sklo a zkusit prostě nějakou akrylovou barvu ve spreji vhodnou na plasty.

venda*
hodnocení

Ve smlouvě mám 36 měsíců na stálobarevnost. Byl jsem ujištěn, že se jedná o německý profil Salamander a není to recyklat. Když sem si při první reklamaci vyžádal certifikáty tak se cukali a pak ho poslali výroba Polsko.
Vyjádření firmy nejedná se o vadu profilu a stálobarevnost jelikož náš technik čističem okno vyčistil. Tudíž se jedná o nečistoty usazené na rámu vlivem venkovního prostředi.
Ale tento jev se děje jen na oknech směr jih. Ano čistič respektivě silné rozpouštědlo tu žlutou cmouhu odstraní, ale jen na nějaký čas a okna jsou pak matné
Proto sem to vzdal a řeším alternativu tak mě napadlo poptat firmu, která okna nastříká. Jen mě zajímá zda s tím někdo nemá zkušenost
venda*
15.06.21 20:30
hodnocení

Lakování PVC oken
Lakování PVC oken #2

hodnocení

1x

Slunko je strašná sviňa. Vše žloutne jako o závod.

krtek6
hodnocení

1x

u každého kvalitního okna musí být nějaká barevná stálost i vůči UV záření, která se měří na roky...v lepším případě je to třeba 10let...jestli to žloutne už v době záruky, tak to už je špatně a firma se může cukat jak chce, ale je to na reklamaci

hodnocení

1x

O tom, zdali se jedná o vadu, či nikoliv rozhodne soud, podle znaleckého posudku. Vy se obáváte, že jde o špatný profil, výrobce (dodavatel) tvrdí, že je to špína. Znalecký posudek to rozhodne, kdo se mýlí.

Nátěr platových oken bude stejně problém, páč musíte okna řádně očistit. Třeba tak, jak to umyl technik. Třeba je to opravdu "špína" zažraná sluníčkem.

Barva na tomto povrchu nebude moc držet.

doplněno 17.06.21 07:51:

Tak mi to nedalo, provolal jsem pár známých i soudního znalce na okna. Není žádná barva na plastová okna, který by držela delší dobu. Dodavatel profilů mne ujistil, že tyto profily nemůžou žloutnout v tak krátké době, často se setkává s tím, že jsou jen špinavé profily, po umytí opět čistá.

Takže nevím jak to vypadá u tazatele, ale reklamace bez znalce a soudu mu neprojde. Nátěr taky ne.

Ano, je to špína zapečená sluncem. Mám to na jižní straně stejné a neřeším to.Je to plast.

ales*
Od firmy Remmers jsme si jakožto výrobci dřevěných oken objednali barvu, určenou přímo na plastová okna, a nalakovali si je v lakovně dle postupu dodavatele. Jednalo se o plastovou stěnu, která nám odněkud zbyla, a kterou jsme zadělali jednu část skladu, a dělali jsme to v podstatě buď a nebo. Jen aby to nebylo bílé. A světe div se...tmavě hnědá, na jih, drží 11 let bez poškození

jabraka*
hodnocení

0x

PVC je plast se stálými vlastnoístmi.Odolnost k UV paprskům je dána technologií výroby.Je jedno,zda jsou okna vyrobena z nového materiálu,nebo jak říkáte z regenerátu.znám jen málo výrobců,kteří by do čisté směsi nepřidávali drť z regenerace.Je za tím ochrana přírody..Bílá barva je tvořena plnicím pigmentem - titandioxidem.stálost barvy zajišťují světelné stabilizátory.Nelze počítat s naprostou stálostí běloby,slunce každé PVC trochu rozloží a materiál zežloutne,Barvy jsou vyrobeny také z organických sloučenin,jsou také do jisté míry závislé na slunečním záření.Nalakovat okna barvou je nesmysl,ztrácí se základní výhoída plastových oken.Pokud s nimi nejste spokojeni,kupte si okna dřevěná,ty budete lakovat každé tři roky.

JABRAKA

venda*
hodnocení

Před koupí jsem byl ujišťován, že se jedná o německý profil a kvalitní okna u nichž k žádné změně barvy docházet nebude. Až na tohle jsem s okny vcelku spokojen. Ale přece nemohu každý měsíc okna čistit tím rozpouštědlem ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]