Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy malovat po štukování omítky

Od: emrich odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu a doporučení.
V bytě budu dělat novou elektroinstalaci a budu si sám zadělávat drážky štukovou omítkou. Zajímá mne, za jak dlouho se může vymalovat stěna.Je nutno čekat několik dnů?
Moc děkuji za vaše rady a doporučení.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Malujte po vyschnuti stukove omitky.
emrich
hodnocení

Děkuji za odpověď. To zaschnutí trvá zhruba jak dlouho?
Den, dva... zalezi na klima v mistnosti, na vetrani. Ted v lete to schne pred ocima.

joudic*
hodnocení

3x
uz jsem maloval i na zavadly stuk, rozdil nula, trochu delsi schnuti, a co..

hodnocení

2x

Klidně druhý den, pokud to je zaschlé.

jabraka*
hodnocení

1x

Já jsem po zadělání drážky vždy počkal dva dny.Pak jsem na plochu natáhl finální stěrku a po krátkém zaschnutí přebrousil.síťkou.Stěna se sjednotila a mohl jsem malovat.

JABRAKA

hodnocení

1x

Jen tak pro pořádek, štuk neschne ale tuhne a tvrdne. Na vyhlazení je dobré použít pěnové hladítko,ne filc. Mám zkušenost, že namíchané štuky koupené v kbelíku se dají malovat prakticky druhý den tedy nečekám na vyzrání 14 dní. Jak je to u pytlovaných suchých štuků nevím. Pokud chcete mít jistotu, počkejte 14 dní. Dříve často používané hlinkové malby reagovaly s nevyzrálým vápnem štuku a vytvářely se šupinky. Dnes se dá vše ještě vylepšit penetrací a malbou s přídavkem akrylátu,vinylu a pod takže výsledek je oproti hlince lepší.

emrich
hodnocení

Děkuji.A můžete mi ještě poradit?Máte nějaký fígl či typ, aby při finální omítce docílit rovné stěny?
re4zon
Nerozumim. Stuk se taha na podklad, ktery uz by rovny mel byt. Nesrovnate jim vic nez par mm. A natahovani stuku musite mit v ruce, to se neda nacist. Jestli neznate postup, zkuste youtube.
krtek6

drážku zaházej jádrovkou a až jádrovka zavadne, tak pomocí vhodného nástroje seškrabej pár mm jádrovky tak, aby nebyla v rovině s původní stěnou. Poté tu mezeru cos vyškrabal přetáhneš štukem a srovnáš tím roviny nové a původní omítky. Kdybys to tak neudělal, tak vrstva nového štuku ti vytvoří bouli, kterou uvidíš pokaždé co na to místo zasvítí hodně světla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]