Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jestli by mi někdo nedokázal pomoci. Dnes jsem napouštel bazén a zapoměl jsem ho hlídat. Takže jsem vypustil celou studnu až do půlky vrtu. Pak jsem se šel podívat jak to vypadá a vydím že je studna prázdná utíkám zastavit vodu, a pak jsem se šel podívat na bazén odekryju plachtu a on celý hnědý nedokázal by mi někdo říct co s tím. Zkoušel jsem to vyfiltrovat pískovou filtrací a teď to nechávám sednout na dno.
Jak píše olinl a maky, souhlas. Ale podle mne je jednodušší a i rychlejší spíše vodu vyčerpat a napustit novou (pokud jde tedy o vlastní zdroj vody). Vyčistění většího množství kalu a vyjasnění vody je dosti náročné jak na filtraci, tak i na práci. Pak při napouštění, nutno hlídat hladinu ve studni, nejlépe elektronickým hladinovým spínačem a blokováním čerpadla při poklesu hladiny pod kritickou mez. Případně je rovněž možné otestovat vydatnost pramenu a pak, podle přítoku vody z pramene, "škrtit" výtok na čerpadle, aby množství čerpané vody odpovídalo přítoku vody z pramene. Čerpadlu by to škodit nemělo.
Ještě pozor při vločkování, trochu to snižuje ph vody, pak se může mléčně zakalit, v tom případě přidat přípravek pro zvýšení ph.
O jak velký bazén jde? Tomu nerozumím, jak "bazén je plný" a "té špinavé vody je tam 400 l"? Pokud napouštíš z vrtu, je to za pár kaček a určitě jednodušší a spolehlivější je, pokud je voda opravdu hodně znečistěná a hlavně kalem z vrtu, hodit do bazénu kalovku, vyčerpat (za pár hodin je vyčerpáno) a napustit novou. Ale jak jsem psal, pořešit umístění čerpadla ode dna vrtu, hlídat intenzitu čerpání vzhledem k vydatnosti pramene a vzdálenosti čerpadla ode dna, případně hlídat hladinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.