Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neshody s majitelem domu

Od: viki* odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer. Potřebuju radu. Nedávno jsme zjistili, že majitel domu za nás 8let neplatil vodu.Tento dluh jsme museli zaplatit (400tis.) . Vyhrožovali nám vypnutím vody. Po majiteli jsme chtěli,aby nám peníze za vodu vrátil,nebo aby nám dal slevu na nájemném. Odmítá se s námi bavit. Budeme to muset řešit soudně. Je mi divné,jak to,že to vodárny nevymáhali po majitelce . Myslela jsem,že vodu vypnout nemužou.Vubec nevím jak dlouho bude trvat soud. Jestli máte někdo podobnou zkušenost poradte prosím.Bojím se soudu, protože si myslím,že to je všechno na moc dlouho.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Vodárny jdou cestou nejmenšího odporu. A vám nezbyde, než zaplatit, protože jinak jste bez vody. A soudit se s majitelem. Je to na dlouho a výsledek nejistý, jak už to tak v českých zemích u soudů chodí.

Jsem zvědavý, co na to Hawatt?

martin*
hodnocení

0x
vas pripad mne zaujal, pokud mate zajem, kontaktujte mne na uvedene emailove adrese. jsem reportet tv nova a prijde mi toto jako dobry namet na reportaz. s pozdravem M.Ayrer.
martin.ayrer@nova.cz

muj mail viz nahore v nicku

viki*
hodnocení

Jste moc hodný,ale tady se nájemníci dohodli,že to pujde přes SON takže to snad nějak dopadne. A já jsem malý pán. Ale velmi děkuji.

hawatt*
hodnocení

0x

To je tzv. bezdůvodné obohacení a řeší se to návrhem na platební rozkaz - zde výtah ze zákona

§ 454 zák.č.40/1964 Sb., občanský zákoník

Bezdůvodně se obohatil i ten, za nějž bylo plněno, co po právu měl plnit sám.

§ 458 odst.1 zák.č.40/1964 Sb., občanský zákoník

Musí být vydáno vše, co bylo nabyto bezdůvodným obohacením.

§ 172 odst.1 zák.č.99/1963 Sb., občanský soudní řád

Soud může i bez výslovné žádosti žalobce a bez slyšení žalovaného vydat platební rozkaz, je-li v žalobě uplatněno právo na zaplacení peněžité částky a vyplývá-li uplatněné právo ze skutečností uvedených žalobcem. V platebním rozkazu žalovanému uloží, aby do 15 dnů od doručení platebního rozkazu žalobci zaplatil uplatněnou pohledávku a náklady řízení nebo aby v téže lhůtě podal odpor u soudu, který platební rozkaz vydal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]