Nejste přihlášen/a.
Máme napařovací žehličku a vlivem poměrně častého používání se na žehlicí ploše brzy vytvořily nánosy textilních mikrovláken,které se připekly a vadí trochu kvalitě žehlení - mírně drhnou.Jak tyto nánosy odstranit? Jedná se o žehličku s plochou "palladium-clisée".
Děkuju za pomoc.
Zkusila bych to opatrně jemným tekutým pískem - třeva Cifem.
Při žehlení si nenastavujte vysokou teplotu, potom se vám to na prádlo lepí a na žehličce máte přilepené ty mikrovlákna,o kterých píšete.
Já mám napařovačku už kolik let a mám jí zespoda jak novou. Taky se mi občas něco přilepí, ale to chce hned sundat, nenechávat to tam,ať se to zbytečně dál nepřipéká a třeba i nešpiní další prádlo.
Jestli máte ještě návod, mrkněte do něj, tam je určitě uvedeno, jak se spodní plocha čistí. Já používám Cif.
Souhlasím s binkou, podívat se na návod k žehličce. Jinak jsem našla tuto radu - doufám, že se bude hodit i na plochu vaší žehličky - viz zde: rossmann.cz/...
Jak se zbavit skvrn barvy z potisku textilu, připečené na žehličce?Žehličku nechte trochu nahřát. Potom otírejte žehlicí plochu hadříkem, na který jste nasypali trochu jedlé sody. Nakonec přejeďte vlhkým hadrem.
a ještě:
... k odstranění připečených vláken - na žehlící plochu nanést kousek zubní pasty ( ne gelové ) a důkladně vydrhnout hubkou nebo kouskem hrubšího hadříku - pak opláchnout
... nebo také ... na běžný bílý balící papír nasypat krystalky obyčejné kuchyňské soli ... a žehličkou ( nastavenou na maximum ) několikrát přejeďte přes sůl na papíře ... nakonec žehlící plochu dobře opláchnout "jarovou" vodou
... lze také zkusit ... ze stejných dílů soli a octa si vytvořit pastu, kterou po mírném ohřátí důkladně rozetřete na žehlicí plochu ... a následně mokrou hubkou nebo hadříkem vytřete do sucha. Nakonec celou plochu ještě dobře opláchnete obyčejnou čistou vodou ... a vytřete do sucha.
V drogerii prodávají prostředek na čištění žehliček, jmenuje se to TAPUNA (cena kolem 50,-Kč) a to prostě nemá chybu, vyčistíte s tím všechno. Napatlat na teplou žehličku a jen hadříkem setřít. Je tam na tom návod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.