Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění žehlicí plochy žehličky

Od: protonda* odpovědí: 12 změna:

Máme napařovací žehličku a vlivem poměrně častého používání se na žehlicí ploše brzy vytvořily nánosy textilních mikrovláken,které se připekly a vadí trochu kvalitě žehlení - mírně drhnou.Jak tyto nánosy odstranit? Jedná se o žehličku s plochou "palladium-clisée".

Děkuju za pomoc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

3x

Zkusila bych to opatrně jemným tekutým pískem - třeva Cifem.

Při žehlení si nenastavujte vysokou teplotu, potom se vám to na prádlo lepí a na žehličce máte přilepené ty mikrovlákna,o kterých píšete.

Já mám napařovačku už kolik let a mám jí zespoda jak novou. Taky se mi občas něco přilepí, ale to chce hned sundat, nenechávat to tam,ať se to zbytečně dál nepřipéká a třeba i nešpiní další prádlo.

Jestli máte ještě návod, mrkněte do něj, tam je určitě uvedeno, jak se spodní plocha čistí. Já používám Cif.

lidka*
hodnocení

1x

Souhlasím s binkou, podívat se na návod k žehličce. Jinak jsem našla tuto radu - doufám, že se bude hodit i na plochu vaší žehličky - viz zde: rossmann.cz/...

Jak se zbavit skvrn barvy z potisku textilu, připečené na žehličce?

Žehličku nechte trochu nahřát. Potom otírejte žehlicí plochu hadříkem, na který jste nasypali trochu jedlé sody. Nakonec přejeďte vlhkým hadrem.

kytka*

já žehličku po vypnutí přejedu navlhčeným hadříkem namočeným do soli.

jabraka*
hodnocení

1x

Žehlící plochy mají obvykle úpravu protiadhezivní,buď teflonem,nebo oxidy kovů,ty snižují přilnavost rúzných přísad z prádla.

Při čištění abrasivními prostředky může dojít k poškození této vrstvy.Takže si myslím,že nejlepší by byly jen saponátové prostředky, teplá voda a ruce.

JABRAKA

hodnocení

1x

V drogérii dostanete koupit tyčinku,kterou potřete znečištěnou nahřátou plochu žehličky,setřete hadříkem a je to!

hodnocení

0x

protonda,

pokud jde o vrstvičku nalepeného škrobu ... a žehlička se při žehlení zadrhává ,

... pak je možné žehličku pořádně rozpálit a několikrát přejet přes alobal ... ááááá hotovo. *uf*

hodnocení

0x

a ještě:

... k odstranění připečených vláken - na žehlící plochu nanést kousek zubní pasty ( ne gelové ) a důkladně vydrhnout hubkou nebo kouskem hrubšího hadříku - pak opláchnout

... nebo také ... na běžný bílý balící papír nasypat krystalky obyčejné kuchyňské soli ... a žehličkou ( nastavenou na maximum ) několikrát přejeďte přes sůl na papíře ... nakonec žehlící plochu dobře opláchnout "jarovou" vodou

... lze také zkusit ... ze stejných dílů soli a octa si vytvořit pastu, kterou po mírném ohřátí důkladně rozetřete na žehlicí plochu ... a následně mokrou hubkou nebo hadříkem vytřete do sucha. Nakonec celou plochu ještě dobře opláchnete obyčejnou čistou vodou ... a vytřete do sucha.

efkahk46
hodnocení

0x

V drogerii prodávají prostředek na čištění žehliček, jmenuje se to TAPUNA (cena kolem 50,-Kč) a to prostě nemá chybu, vyčistíte s tím všechno. Napatlat na teplou žehličku a jen hadříkem setřít. Je tam na tom návod. *ua*

malvinka*
41289 Universální čistící pasta LARRIN UNIGEL Mýdlová vůně a výtečná účinnost navrátí lesk všeho,co se týká kuchyní. Odstraní i hluboce usazené nečistoty. Pro hladké povrchy i textilní materiály.Kč bez DPH:50,00
marenka*

Malvi, ty to máš vyzkoušené? Vypadá to zajímavě a je to za pár kaček.*uspech*

riky99*
hodnocení

0x

Používám CIF ( raději bílý )a papírovou utěrku. Tyčinka z drgerie je fajn, ale růžová. Když se nechtěně dostaně cif do otvorů, pomohu si vatovou tyčinkou.

hodnocení

0x

Nejlepší je po vypnutí žehličky si dát na vlhký hadr jedlou sůl a žehličku několikrát přejíždět. Mám to vyzkoušené, funguje to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]