Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na obklady

Od: tomasz odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, budu si svépomocí obkládat koupelnu obkladačkami 60x30 cm. Ano, budu obkládat poprvé. Jaké lepidlo byste doporučili? C2TES1, nebo C2T?
Cenově je v nich nemalý rozdíl:
obi.cz/...
obi.cz/...
Dekuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Lepil bych na Flexibilni lepidlo C2TES1.

hodnocení

1x

Na klasický podklad bez podlahového topení stačí obyčejné.Kdysi se lepilo vše na cementovou maltu ( včetně vytápěných podlah) a fungovalo to taky .

krtek6
hodnocení

0x

důležité není čím, ale jak...lepidlo stačí obyčejné flexibilní

tomasz
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady. Jde mi spíše o to, že když ušetřím za obkladače (kdybych nějakého šikovného sehnal), tak ať se mi s tím lepidlem alespoň dobře pracuje a nemusím tolik spěchat, že mi lepidlo zavadne. Zas tolik toho není, máme plochu 40 m2 (tj ani ne 10 pytlů).

Jestli lepidlo zavadne dřív nebo později není znak kvality či nekvality, ale savosti podkladu. Pokud chcete mít delší dobu na případné korekce, podklad před kladením napenetrujte.

krtek6

penetrace ti neudělá to, že ti to bude dýl vadnout...to musíš pořádně namočit podklad, stačí vodou a pak musíš mít řídký lepidlo..teď jsem s tím bojoval minulej týden když jsem zdil...venku horko jaxsiňa, a než jsem stačil tvárnici usadit a srovnat...tak mi to vytáhlo vodu a byl jsem v čudu...jsem tu tvárnici musel vyloženě prochcat vodou a lepidlo mít řídký jak sračku

Obavam sa, tieto rady o namacani podkladu a obkladacky alebo dlazdice su v jasnom rozpore s technickym listom vyrobcu. Moze to lahko skoncit o rok odtrhnutim celeho obkladu od podkladu. Ak svieti silno slnko, nema sa obkladat, to pisu v navode tiez.

krtek6: Penetrace sjednotí a podle koncentrace i sníží savost. Je s tím práce navíc, ale funguje to.
Tazatel se neptá na zdění, tam je penetrace nesmysl, ptá se na obkládání, kde saje jen jeden z lepených povrchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]