Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem hoblované plotovky a surové dřevo na pergolu. Vše smrk.
Natřel jsem to lazurou 3v1 barva "eben"tedy černá. Remmers HK Lasur /...
Nepočítal jsem však s tím,že když je barva černá, tak se ztratí "kresba"dřeva. Trochu teda vidět je,ale ne moc.
Natřené dřevo nevypadá moc pěkně.
Existuje nějaký přípravek,který ted v tomto natřeném stavu dřevo rozjasní,případně aby vylezla kresba dřeva?
Jedině to celé zbrousit na širokopásové brusce, ovšem dost těžko budete hledat truhláře, který si nechá zničit pásy zalepením od barvy. Respektive - nechá si to dobře proplatit.
Ruční bruskou nedoporučuji - nedokáže rovnoměrně brousit a výsledek je pak šílená flekatina.
Jiné řešení - jako jsou odstraňovače nátěrů - je poměrně k ničemu, lazura vpíjí do hloubky.
Stejně budeš muset to surový dřevo na pergolu ohoblovat. Tudíž bych o milimetr ohobloval i plotovky, ideálně je protáhnout, štosnul hrany, pokud jsou rovný. Pokud je na nich nějaký profil, tak jedině přefrézovat a potom klidně ještě prohnat širokopásovou bruskou.
Jen taková menší rada na závěr. Vždy se dá dřevo nátěrem přitmavit, ale zesvětlat již ne.
Co takhle to přestříkat lesklým lakem ve spreji? BARVY A LAKY HOST/...
Kresbu dřeva sice neobnoví ale trochu to aspon oživý.
Tedka je to opravdu takový matný ,na pohled starý,nevýrazný.
Nemohu to tím lakem poškodit? Chytne na to potom další nátěr až to budu za x let znovu natírat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.