Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvka přebarvená penetrací

Od: karlito® odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, přítelkyni se podařila penetrací přejet rozebraná zásuvka, celý vnitřek jsem vyměnil, uvnitř žádná tekutina, pojistky nahozeny a v místnosti přesto nefungují zásuvky. Po čem jít?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Niekde pocas kroku "celý vnitřek jsem vyměnil" ste spravili chybu. Viete sem dat foto?

Penetrak by zaschol a nic by sa nestalo, zbytocne ste to rozobrali.

hodnocení

Zásuvky jsem nafotil, tak posílám zde v galerii, děkuji moc.
imageupload.io/...

hodnocení

5x

Tak to dopadá, když někdo něco mění a nemá o tom ponětí...jednak, že tazatel dal za původní dvojzázuvku zásuvku jednoduchou (a chyběly "šroubky", proto nezapojil všechny vodiče); a to se ještě strefil do vodičů přívodních, taky mohl zapojit kombinaci přívod - odvod...pak se nedivím, že se občas potkám s popisem poruchy - "kope"nás lednička, už jsme zkoušeli kde co, ale nic nepomohlo...a když přijdu do dané kuchyně, už je to jasné...a vedle litinový radiátor, dobře a správně uzemněný, kolem běhají malé děti. Ještě, že se někdo při otevírání lednice neopíral o radiátor...a proto, když znalý v elektro říká, nechte to znalým, je hned napadán, že chce vydělat, dohodit fušku jiným a nevím teď narychlo další důvody, proč to může dělat každý; nejen ten, kdo má papíry... Proč tedy musí "znalí"každé tři roky dělat zkoušky dle vyhlášky 50, většinou § 8, tedy z bezpečnosti při pracích na elektro zařízení? Proč podobně i plynaři...? Asi zbytečné...že?

spu

A kdo znalý vám přijede zkontrolovat jednu zásuvku dejme tomu do týdne?

U nás máme pár firem, které řeší i tyto problémy, poruchy, havárie a další v oboru elektro, plyn, výtah... Ale kolik lidí pak přijede z různých institucí, když se "něco stane" někomu po opravě vyhrazeného zařízení laikem? To je v pořádku?

hodnocení

4x

Este dodam, ak tam je TN-C, co sa spozna podla dvoch vodicov v kabli, tak odpojenim PEN vyrobite v dalsich zasuvkach zivotu nebezpecny stav.

olinl
hodnocení

3x

Na této fotce D9878ABD-02F2-454A-AD0E-DCFCC17834ED.jpeg vidím nepřipojené vodiče a to černý, modrý i zelenožlutý.

doplněno 13.06.21 15:27:

..je to ta jednoduchá zásuvka..

hodnocení

3x

na té první fotce to máte špatně zapojené vidím tam nezapojené vodiče které bude nutno zapojit bude to odvod do dalších zásuvek když se dobře podíváte je tam 6 vodičů ale zapojeny máte jen 3

jabraka*
hodnocení

2x

"celý vnitřek jsem vyměnil" , ale nedal jsem to tak jak to bylo.Všechny zásuvky jsou propjeny paralelně.Po tom bych především šel.

JABRAKA.

hodnocení

1x

snad ještě pan tazatel existuje, když se neozývá, dotknout se jazykem fáze není sranda...*zmateny*

hodnocení

0x

Šel bych hlavně po té vámi měněné zásuvce.

Zásuvky se v místnosti většinou zapojují tak že je přívod L,N,PE do 1. zásuvky a odtud zase pokračuje do 2.,3.,4...

Takže se vám mohlo stát že při výměně nebo při montáži zásuvky se buď L nebo N odpojil:) a proto nejdou ostatní zásuvky - zkusil bych se znovu podívat do té zásuvky zda jsou tam všechny vodiče na svém místě

hodnocení

Tak jediná zásuvka funguje, a to ta napenetrovaná, ostatní nikoliv. :(
Ještě jsem zkusil nafotit každou zásuvku, zda je připojení v pořádku.
imageupload.io/...
111®

a která je která budemě věštit z koule? vidím 2 zásuvky průběžný a 3 koncový, toť vše..

hodnocení

Ta poslední fotka je ta přetřená, která jediná funguje. Ostatní jsou nefunkční, jsou v jednom pokoji, více k tomu neumím napsat.
111®

no ta má samostatný přívod a odchozí dráty nemá, tedy pokud nejsou pod strojkem v krabici...zkoušečku máš? nemyslím fázovku ale vadasku, nebo alespoň žárovku na drátech..s objímkou

danecek*

Hned u té první s tím rámečkem (je jediná jiná) vidím tři vývody nepřipojené. Proč? Není tohle ta chyba? Není to jen nějaký test?

Tak je to jasné, poslední fotka je vlastně ta první...zmatek ze strany tazatele.

111®
hodnocení

0x

to jsi dobrej toho jsem si nevšiml, až jsem to max zvětšil, a asi to bude ono, za tím ty 2 průběžný a a jedn koncová, ta první mi přišla jako koncová a ona má být průběžná, pak to vychází..akorát nevím kdo se hrabal v té zaásuvce co neprošla penetrací..

to je právě chyták, řešení hledejte na posledním fotu - kouká nepatrně černý vodič, který je nepřipojený a zbytek není vidět

111®

a co ta první fotka?

hodnocení

0x

Když něco rozděláváte, tak se to snažte dát zase tak, jak to bylo a připojit všechny vodiče. Nelze se pak divit , že ostatní zásuvky nefungují, protože jste je zapoměl připojit. Dráty hledejte schované pod strojkem té, co jste vyměňoval. Na poslední fotce kouká jen nepatrně černý vodič vpravo -téměř neznatelně*smich*

@ingjirimares Na poslední fotce kouká jen nepatrně černý vodič vpravo -téměř neznatelně

Koukám na to, není to jen vyražený otvor v instalační plastové krabičce pro kabel(chráničku), tedy jen část vyraženého otvoru?

Jsou to nezapojené dráty (správně vodiče)...

Zásuvka přebarvená penetrací

hodnocení

0x

Zapomněl jsi propojit okruh dalších. Zde jsou volné dráty.

doplněno 13.06.21 21:36:

POZOR, zelenožlutý máš ulomený. Odizoluj a zapoj!

Zásuvka přebarvená penetrací #2

Tu tiez pekne vidno, co vsetko laik pokazi. Modry a cierny su proti smeru zatacania skrutky ... je tam sice podlozka, ale pre jeden vodic je lepsie davat ho na spravnu stranu.

A taky nevíme peter, zda jsou vodiče doraženy a nebo jsou jen tak napůl pod podložkou a šroubkem...

@peter je tam hranatá podložka, která se neotáčí, takže je to úplně jedno. Navíc pod ten šroub musí dát oba vodiče - přívod i odvod, takže jedem bude vždy "proti směru".

Je to smyčkovaná zásuvka a okruh je rozpojený. Trochu bych se chtěl zastat Petera. I když jsou už dávané hranaté podložky, tak dávám dráty ve směru utahování. Zvyk je želkezná košile a ne všude je podložka.

@mapel to ano, ale lze to dodržet jen v případě, že tam je jeden vodič. Jenže ve smyčkované zásuvce jsou pod tím šroubem dva, z jednoho směru, každý na jedné straně podložky, takže to dodržet ani nejde :)
14.06.21 15:38

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]