Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetlakový ventil

Od: josefilko odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Opravujeme odpady a dal jsem pod přetlakový ventil z bojleru kýbl. Zjistil jsem, že denně odkape víc než 5L vody. Je to v normě, nebo by bylo lepší ventil vyměnit? Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U 5l ohřívače to není v normě, u 150l ano.

Saozřejmě, že to nelze říct absolutně jednoznačně, protože záleží na více faktorech..

Pokud nechcete takto plýtvat vodou, instalujte před ohřívač vody expanzní nádobu. Pokud je EN dobře spočítaná, odkap pojistného ventilu bude prakticky "nulový".

Je třeba poznamenat, že ta expanzní nádoba musí být připojena až za zpětný ventil na přívodu studené vody do bojleru ve směru toku vody.*zed*

Samozřejmě. Nenapadlo by mne, že by to někdo (z odborné veřejnosti) zapojil jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]