Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyklepnout puding z formy

Od: maja200* odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych poradit, jak vyklepnout puding ze srdcové formy na dort. Slyšela jsem, že pomůže před nalitím pudinku dno vylét vodou. Můžete prosím pomoci?Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

4x

určitě, jako děti jsme to dělali přesně tak, žádné silikonové formy nebyly, hrneček jsme vypláchli studenou vodou, puding a po vychladnutí vyklopili na talíř a něčím ozdobili, nepamatuji že by nešel ven.

maja200*
hodnocení

Dobrá, děkuji zkusím a raději i s vodou. Chci pudinkové srdce, nemusí být ani nijak vysoké, jde mě hlavně o ten tvar*srdce*:)

lidka*
hodnocení

2x

Majo, souhlasím s kytkou, že dobře uvařený pudink by měl jít dobře z formy ven. To do tak velké formy chcete uvařit pouze pudink? Asi bych dala o něco víc pudinkového prášku, aby byl tužší. A možná ještě před vyklepnutím z formy bych ho dala pořádně zchladit do studena - tak by měl zachovat tvar srdce. *placni*

kytka*

No je to asi místo dortu taky bych dala větší podíl prášku při vaření. Aby byl pěkně tuhej a šel dobře i krájet, aby se to nemuselo pak jíst lžící.:D

kytka*
hodnocení

0x

Když je dobře uvařený pudink měl by po vystydnutí z formy jít sám při obrácení formy. Vypláchnutí formy je také možné nebo zlehka postříkat formu olejem ve spreji. Já mám nejlepší zkušenost z formami ze silikonu.

hodnocení

0x

když byly děti malé, dělala jsem jim pudinkové bábovky, ty jsem nejdřív vypláchla studenou vodou, pak vlila uvařený pudink, po vychladnutí mi šel vždy dobře vyklopit, zkusila bych to tedy taky tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]