Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamery přes PoE, zvenčí připraven jen kabel R45J?

Od: radoslav odpovědí: 7 změna:

Zdravím kolegové! Chtěl bych se poradit, neb těmto věcem nerozumím. Na domě máme od firmy přípravu na kamerový systém - na několika místech zvenčí čouhá ethernetový kabel (R45J), a co jsem zatím vyčetl, mělo to být OK pro kamery napájené power over ethernet. Nicméně když jsem se díval na různé kamery a prohlížel jejich manuály, na schématech z kamery vybíhá kablík, který se pak rozděluje na konektor napájení a dat, což mi k ničemu není, když venku čouhá právě jen ethernetový kabel, a uvnitř je pro každý z nich zásuvka. Představoval jsem si to tak, že PoE zdroj bude napájet ethernetové zásuvky a zároveň posílat data.

Poradil by někdo třeba nějaký systém, který bych mohl rovnou koupit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Já mám třeba aliexpress.com/... a kamery jsou napájené a data přenášejí právě po ethernet kabelech (které jsou přibaleny v setu). Ten rozdělený kablík je právě proto, že někdo má řešené napájení přes PoE, ale jiný zase kabelem zvlášť. Napájení v setu posílá právě rekorder, takže je to jednodušší. A bral jsem set bez hdd, protože jsem tam hodil nějaké ssd, co doma přebývalo a co nedělá hluk jako normální hdd.

motak
hodnocení

0x
To je v pořádku, cast drátu v Ethernet kabelu se použije pro napájení, cast pro data.

krtek6
hodnocení

0x

POE = Power Over Ethernet...stačí jen RJ45...nevyužité vlákna datových kabelů se používají k napájení kamery, která sama o sobě moc energie nebere...

radoslav
hodnocení

Díky takže ten jeden menší kablík z kamery bude jen tak viset?

Mám na mysli například zde, kamera má být PoE, ale na té fotce jsou dva kablíky:

cdn.alza.cz/...

Řekl bych, že ten kablík je obojetný - buď je napájení PoE a pak se použije RJ-45, anebo se použije externí zdroj.

Je dobré se podívat na informace (včetně návodu k použití) které jsou i na té Alze. Raději ale koupit jinde.

111®
hodnocení

0x

to záleží na konstrukci...některé kamery mají vlastní napájecí vstup a tam je potřeba to rozdělení. Jiné s externím napájením nepočítají a jsou napájeny jen POE, tak mají rozdělení uvnitř a stačí jen LAN kabel připojit...

jaxis
hodnocení

0x

Myslím, že dost IP kamer má právě možnost buď napájení přes ethernet pomocí PoE a nebo klasicky ze zásuvky. Záleží vždycky na zákazníovi. Mám doma kameru bml safe eye360 a ta právě tu možnost má taky. Určitě bych se nebál napájet kameru jenom přes PoE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]