Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace stropu / střechy

Od: koorner odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

Tak tu máme opět horké dny a musím se vrátit k několikrát odloženému tématu a tou je zřejmě nedostatečná izolace našeho rodinného domku. Domek je klasická skládačka, kterou jsem tehdy odkoupil od realitky, která jej získala od bývalé majitelky z insolvence. Několik věcí se na domečku muselo dodělat a poté zkolaudovat. Jak píšu, domek je původně tuším polská skládačka, klasika trámy, izolace, sádroš. Venek místo fasády je řešen dřevěným obložením. Teď k tomu co nás trápí. Samozřejmě takto stavěný domek rychle naakumujuje teplo, také ho poměrně rychle ztrácí. V těchto dnech máme v podkroví hrozné vedro a já bych potřeboval poradit jakou cestou se vydat, abychom tomu mohli pomoci. Odizolovaná není střecha, ale strop (způsobem, který můžete vidět na fotce). Bohužel k tomu všemu máme černé střešní tašky, čili vedro je neúnosné. Ještě detail, domeček má jen 60m2 zastavěné plochy.

Co by jste doporučili? Jakou cestou řešení by jste se vydali vy a jak drahé řešení by to mohlo být? Nebo je to takto ok?

Děkuji moc za případné rady

Zdeněk

Izolace stropu / střechy
Izolace stropu / střechy #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Musíte přidat tepelnou izolaci, jiná cesta není. Jak to udělat, musíte dát více info o stavbě, nebo pozvat někoho, kdo tomu rozumí.

Někdo to řeší, že dá klimošku, když nelze přidat izolaci. Je třeba počítat, co je pro Vás lepší.

I při 40cm tepelné izolace bude v podkroví tepleji, jak dole...

gazda*
hodnocení

0x

Základní otázka je, kolik centimetrů té izolace tam je? Jestli málo, tak tady nahoře izolaci doplníte, ale v šikminách to bude problém. Je izolace i přes trámy? Nebo je jenom mezi trámy? Na první pohled se mi příliš nezdá ta fólie. Je paropropustná?

koorner
hodnocení

Tak přiznám se, že na tloušťku izolace jsem nekoukal. Ale faktem je, že je prakticky jen poskládaná a podle mě to je tak trochu zfušované. Přemýšlel jsem nad foukanou izolací, přeci jen ta zaleze všude. Jinak izolace je jen mezi trámy. A jestli je folie paropropustná se přiznám, že nevím.

Na fólii je nápis, lze přečíst? Pak na dalším obrázku u balíku polyše vidím díru do fólie?

hodnocení

0x

Nevím, co chcete řešit. V podkroví máte neobývanou půdu, takže tam vedro zákonitě bude a nepomůže tomu ani napěchování tepelné izolace do krovu. Máte lehkou dřevostavbu a tak prohřívání konstrukcí probíhá velice rychle. Pokud chcete mít chládek, musíte si koupit zděný barák a nemít obytné podkroví. Nebo investovat cca 300 tis.do klimatizace.

Proč mě vyšla pro barák klimoška za 100 tisíc, do 5ti místností?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]