Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojový termostat instalace místo Rego

Od: elduderino* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Obracím se na Vás všechny, protože vy vždy všechno víte :)

Chci vyměnit staré Rego za Siemens Rev 24 a nevím jak ho zapojit...

stávající zapojení Rega je na obrázku

V návodu na Siemens (www.siemens.cz/siemjetstorage/files/48771_B2205C$REV24.pdf) je L L1 a L2 a já nevím, který drátík kam.

Zjistil jsem, že rego funguje i bez hnědého drátu:)

Díky za Vaši pomoc

Lukáš

PS:doufám, že se mi podaří vložit obrázek

Pokojový termostat instalace místo Rego

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

na L dej fazi

L1, L2 jsou kontakty spinaci/rozpinaci

obrazek D.

doplněno 25.02.10 20:45:

str. 13

www.siemens.cz/si/...

doplněno 25.02.10 21:34:

kdyz to jeste upresnim tak horni cerny dej na L a spodni cerny na L1, hnedy nezapojuj.

elduderino*
hodnocení

paráda tohle je presne popis pro me :) tzn jak pro blbce, to sem presne potreboval zitra zkusim a napisu vysledek diky moc

lukas

jirbar*

Otázka taky je co to REGO ovládalo. Takže pozor na proud na kontaktech. Rega byly dvoje, nízkoproudové např ventilátor u akumulaček a pro přímé ovládání výkonové zátěže.

Více asi napíší odborníci.

elduderino*

Rego ovládá léta kotel s ohřevem vody. Nejdřív Mora, pak tuším Bereta a teď Feroli.

Díky za pomoc

elduderino*
hodnocení

Takže polopatická odpověď Standy byla správná, už to šlape :) díky za pomoc pánové a mějte se fayn

Lukas

clawler
hodnocení

0x

Nevím ale nepodařilo se mi na přiloženém návodu k siemensu zapojení najít. Jen jsem z něj pochopil že bude mít přepínací kontakt (topení-chlazení) ale takto určit jakou kombinaci eLek použít takto říct neumím - každopádně zapojí se už jen 2 dráty a podle popisu pouze ty černé - hnědý bude pravděpodobně nulák. Rego funguje i bez něj jen by neměla svítit doutnavka.

hop®
hodnocení

0x

Jen dodatek, hnědej drátek je nulák, aby svítila doutnavka, když to topí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]