Nejste přihlášen/a.
Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma elektrotechnickými značkami?
v jaké souvislosti? přijde mi to jako kontakt /nebo kotva/se závažím, používají na ČD..na stykačích..
Rozměrový výkres jednotek pomocných kontaktů (2D a 3D soubory jsou ke stažení na www.epm.cz) epm.cz/...
Ve schématických značkách je v současné době menší zmatek. Někdo používá staré značení, jiní (i výrobci) si vytvoří vlastní značení. V EU je snaha o sjednocení, ale je to v plenkách. Pokud vyjdu z IEC 60617DB, tak by se mělo jednat o rozpínací kontakt se zkušebním bodem.
Teď jsem si přečetl, že se jedná o stykač. Výkonový stykač má mít oblouček, ale ten má jen spínací kontakty. U instalačních stykačů nebo relé jsou i rozpínací. Je pravdou, že jsem se s touto značkou ještě nesetkal. Ten zkušební bod je zbytečný a měří se převod na šroubkách, nebo se jedná o speciální konstrukci do EX prostředí, kde je vyveden zkušební bod.
no ale kdybyste si rozklikli ten spodní odkaz, tak byste zjistili, že se jedná o přídavné zařízení ke stykači a že se jedná o dohlížecí kontakt...a že se dají přidávat vedle sebe...a že to najdete na straně 31
epm.cz otevřít jde, je to odkaz na katalog.pdf tedy alespoň pokud jsem to zkusil,tak mně to jde..mimochodem z toho kATalogu je ten obrázek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.