Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka rozpínacího kontaktu

Od: karll odpovědí: 9 změna:

Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma elektrotechnickými značkami?

Značka rozpínacího kontaktu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

v jaké souvislosti? přijde mi to jako kontakt /nebo kotva/se závažím, používají na ČD..na stykačích..

karll
hodnocení

ano, je to ze schématu stykače

111®
hodnocení

0x

Rozměrový výkres jednotek pomocných kontaktů (2D a 3D soubory jsou ke stažení na www.epm.cz) epm.cz/...

Značka rozpínacího kontaktu #2

hodnocení

0x

Ve schématických značkách je v současné době menší zmatek. Někdo používá staré značení, jiní (i výrobci) si vytvoří vlastní značení. V EU je snaha o sjednocení, ale je to v plenkách. Pokud vyjdu z IEC 60617DB, tak by se mělo jednat o rozpínací kontakt se zkušebním bodem.

Teď jsem si přečetl, že se jedná o stykač. Výkonový stykač má mít oblouček, ale ten má jen spínací kontakty. U instalačních stykačů nebo relé jsou i rozpínací. Je pravdou, že jsem se s touto značkou ještě nesetkal. Ten zkušební bod je zbytečný a měří se převod na šroubkách, nebo se jedná o speciální konstrukci do EX prostředí, kde je vyveden zkušební bod.

Z katalogu EMP je patrné, že si výrobce upravil schématickou značku a rozdíl není žádný. Jedná se o běžný rozpínací pomocný kontakt.

111®
hodnocení

0x

no ale kdybyste si rozklikli ten spodní odkaz, tak byste zjistili, že se jedná o přídavné zařízení ke stykači a že se jedná o dohlížecí kontakt...a že se dají přidávat vedle sebe...a že to najdete na straně 31

Ty tvé odkazy nejdou otevřít.

111®

epm.cz otevřít jde, je to odkaz na katalog.pdf tedy alespoň pokud jsem to zkusil,tak mně to jde..mimochodem z toho kATalogu je ten obrázek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]