Muze sousedka kompostovat travu u meho plotu a to tak, ze podezdivka meho plotu slouzi jako jedna strana tohoto jejiho kompostu? Rovnez mam zde vstupni dvere na zahradu.
To já se domluvil se sousedem a na jeho podezdívku jsem si připevnil stojan na kola. Já mu zase toleruji, že si chodí stříhat na můj pozemek svoje túje co mu přerůstají plot .
Opravdu vám ten kompost tak vadí?
lilil
ano vadi, mam tam dvere z domu a okna a leta z toho hmyz primo ke me.
spu
Tak pokud se nedomluvite ústně zkuste to písemně a potom zbývá už jen občanskoprávní spor,kde vás rozsoudí
witch*
V tomto případě je výhra občanskoprávního sporu jasná. Pokud se tedy jedná opravdu o Váš plot a ještě Vám znepříjemňuje život tím, že musíte čichat kompost už u vchodu do/z domu a nemůžete si ani vyvětrat. Pokud není sousedka houpačka a nechce být vláčena soudem, tak to po dohodě odstraní.
V zájmu dobrých sousedských vztahů jí poraďte, ať si pořídí kompostér a ten že tam může mít. Mám ho na zahradě, vůbec nezapáchá a nevypadá tak zle. Jinak u našeho bytového domu bylo dohodnuto, že nic na plot se nebude dávat, na rostliny stavím opory tak, abych všechno mohla upravit a nic nerostlo k sousedům. Je to o ohleduplnosti.
ona komposter ma, ale ten ma u sveho domu, ale travu tam davat nechce, tak si zridila ohradku u naseho plotu, ktery jsme staveli a ona nebyla ochotna na nej prispet ci pomahat.
to je prostě SCHVÁLNOST. Pokud budete nadále prudit, může se vám stát, že se stanete nepřáteli.
Police stojí na staraně ukřivděných chudáků. a pro svou pohdu vás odkáže na soud
witch*
Prudit? Proč si sousedka necpe kompost na svoji stranu plotu, který patří jí? Podle mě prudí sousedka a je to schválnost jak říkáte. Když se mi něco nelíbí, tak jsem harpie, uznávám. Ale taky si tu nikdo nic nedovolí. Sice mi přišlo trochu blbý, když jsem ve svých 31 letech sjela s gustem a hlavně v právu sousedku od naproti o 25 let starší, která se mi po incidentu omlouvala za svoji vlastní blbost, ale nedalo se svítit. Drala mi nervy už dostatečně dlouho, že jsem nastoupila se štěkotem, že se jí ani z auta nechtělo vylézt. Ono když dlouhodobě někdo dělá naschvály nebo je postižen nějakou úchylkou jako je blokace aut na parkovacím místě jako dotyčná, tak ty nervy prostě rupnou. A to jsem dost tolerantní člověk, ale pohár trpělivosti prostě jednou za čas přeteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.