Dobrý den, potřeboval bych poradit, jakým způsobem mám sám zvládnout sdělat televizi ze stěny. Televize drží na držáku, který je přišroubován ke stěně asi. Bohužel si s tím nevím rady, je mi teprve 16, a nikdy jsem tuto činnost nedělal. Děkuji moc za rady.
Pánové, radíte sice krásně, ale bez znalosti konkrétního držáku asi zbytečně. Těch systémů je hafo a každý je jiný. Z těch fotek se toho moc nepozná. Já například musím odšroubovat matku M 6 z horního závěsného "čepu" a čep zcela vysunout. Pak už TV na ničem nedrží, spodní hrana je jen volně opřená o zeď. Jediné, co mají tyhle držáky společné je, že je víc než vhodné to dělat ve dvou lidech.
Je potřeba odšroubovat čtyři šrouby v rozích držáku nebo vytáhnout vodorovný šroub z kloubu naklápění. V žádném řípadě to nedělej sám! S velkou pravděpodobností ti televize spadne nebo se poslední šroub vylomí. Tohle je potřeba dělat ve dvou.
Těch systémů, jak tam TV drží je víc. často bývá zavěšena na takové kolejničce. A to se pak postavíš před TV, oběma rukama ji chytneš za spodní hranu a nadzvedneš. Tím se vršek dostane nad kolejničku, ty vršek trošku odkloníš a TV pomalu spouštíš.
Připevnění není dané výrobcem televizoru, ale výrobcem držáku. Televizory mají zezadu zabudované matice s jednotnou roztečí. Říká se tomu VESA standard. Protože tazatel neví přesně, jak jsou díly držáku spojené, doporučil bych odšroubování od televizoru za současného přidržování pomocníkem.
Já mám třeba na podobně vypadajícím držáku zespodu dva šrouby, které zajišťují, že se TV nemůže z držáku vyháknout. Stačí je dostatečně povolit a pak už můžu spodek TV naklopit směrem od zdi a TV směrem nahoru z držáku vytáhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.