Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím změkčit silikonové těsnění?

Od: volvinka® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu, kdybyste někdo věděl. Uvnitř čerpadla na vodu je ploché silikonové těsnění, které je po letech uprostřed zcela ztvrdlé. Potřebovala bych ho nějak změkčit, aby znovu fungovalo jako těsnění. Viz foto - jedná se o ty tři vystouplé kroužky uprostřed, které by měly pružit a tím pádem neplní svoji fukci. Poradili byste mi někdo, prosím? Děkuji, Iva

Čím změkčit silikonové těsnění?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

4x

Leda vyměnit

olinl
Souhlas s break, pokud možno vyměnit za stejné, případně jestli je možno dát gumové. Dalo by se i ve velké nouzi vyrobit ze silikonu (v kartuši), který lze běžně koupit v obchodě, ale potom je potřeba vybrat nejvhodnější druh silikonu a vyrobit si formičku, do které se ten silikon "zatlačí". volvinka: Vypadá to jako masážní strojek, co je to ve skutečnosti?
hodnocení

Děkuju za nápad, nemohu totiž nové těsnění na int. nikde najít... Nene, masážní strojek to není, je to třímembránové čerpadlo na vodu do nádrže obytného auta na 12V. Nové čerpadlo stojí skoro 6 tis., tak jsem myslela, jestli by to nešlo nějak "opravit!". Velký dík!

Typ a výrobce čerpadla odtajníte?
hodnocení

Děkuji, určitě ano. Jedná se o membránové ponorné čerpadlo SHURFLO Trailking 10, 12VDC, 30 PS, 2,1 BAR, do 100l nádrže na vodu v obytném autě. Čerpadlo - resp. motor normálně běží, čerpadlo špatné není, ale protože bylo cca 1,5 roku bez vody, nikam jsme autem nemohli jet, silikon uprostřed membrány totálně ztvrdl a tím pádem membrána nepracuje...

Čím změkčit silikonové těsnění? #2

kare
hodnocení

2x
Pokud nelze sehnat nové, občas pomůže silikonový olej nebo glycerin. Nebo (silikon či tmel na motory) autokelly.cz/... odmastit, nanést místo původního těsnění, nechat zavadnout a složit. :)

hodnocení

2x
Tieto membrány sú bežný spotrebný náhradný diel. Hľadajte náhradní membrána typ čerpadla. Určite na Vás vypadne niekoľko obchodov s campingovým vybavením.
Skontroloval by som aj, či je v poriadku aj hlava (čerpadla).
hodnocení

Děkuji, ale právě že nejsou... Prohledala jsem všechno a bez výsledku. I tak děkuji.

ooo
Za ty peníze raději celé čerpadlo
createflow.cz/...
hodnocení

Jejda! No to je bomba! Přitom je to silikon tak cca max. 10 cm šíře! Děkuji moc, já jsem to nenašla, tak holt bude celé nové čerpadlo! Díky!

dejv111*

Dobrý den,

trochu levnější je to na ebay, ale pořád cenově žádná sláva za takové nic.: ebay.com/...

Nejdříve bych zkusil to změkčení, jak někdo radil.

dejv111neprihl

A dokonce ještě levnější:

ebay.com/...

Zkuste na ebay pohledat dále... ;)

hodnocení

No to je prima, velký dík za milou ochotu! Cena suprová, ale přes vynikající radu nákup v tuto chvíli nepřipadá v úvahu - doručení je až do 26. srpna...!? A my se chystáme tím obytným autem na cestu co nejdřív, hned jak to bude opravené. Ale to je rozdíl 2 200,--Kč v ČR a 600,--Kč na eBay! Takže nakonec to asi opravdu bude celé nové čerpadlo. Děkuji moc!

hodnocení

Děkuji všem za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]