Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotvení žebříku na střechu do Ytongu a zateplení

Od: reptak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebuji na střechu vyřešit vstup žebříkem (v projektu navržené točité schodiště klempíř odhaduje na 200 tis, a to za to dát nechci), a nejsem si jistý, jak se bude řešit kotvení. Výška cca 3,5 (z balkonu na střechu). Snažil jsem se něco najít na internetu ale bez úspěchu. Děkuji

Materiál je Ytong 30 cm, zateplení pak včetně stěrky 15 cm.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

Točité schodiště na střechu? To je co za penthaus?*smich* ...Bože...existuje normáně normovaný výlez na střechu s košem (pokud je potřeba skrz výšku)...kotvení pak bych dal hlavní do věnce a pak podpůrné do ytongu přes chemickou kotvu se závitnicí;)

reptak
hodnocení

Tak ona celá střecha je koncipovaná jako terasa, proto tam byly navržené takto řešené venkovní schody (z balkonu).Vidíte na věnce jsem úplně zapomněl :D

hodnocení

0x

Když to bude dělat klempíř z plechu, tak to nejspíš 200 tis. stát bude, ale stačí se zeptat zámečníka,jak to vidí on*smich*

reptak
hodnocení

:) Samozřejme to byl zámečník, zrovna jsem při psaní řešil okapy, tak jsem to spet :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]