Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje nějaký čistič pračky?

Od: nikolka05* odpovědí: 16 změna:

Nevíte někdo, jestli se dá koupit nějaký čistič na pračku? Když peru, tak se mi objevují na prádle rezavé flíčky. Nevíte, čím to může být?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

4x

Mně doporučovali nalít do prázdné pračky celou láhev octa a projet program na 90 stupňů.

zazaza

Ten ocet rozpouší vápenaté usazeniny, abyste nemusela používat zázračný a hlavně drahý calgon. Záleží na složení vody, např HK má hodně vápenitou a vytváří se přesně to, co vidíme v televizi*hej*. Jestli tam je ale nějaká chyba na bubnu nebo filtru, tak to vliv nemá. Já nemám vodu hodně tvrdou , ale ten ocet pro jistotu taky občas použiju. Tak 1x za 2 roky. Pračku mám tak dlouho, že ani nemohu říct jak*blee*

arimas*

ja mam sice vodu mekkou ale pro jistotu pouzivam obcas ten calgon . musim rict ze jsem o octu nikdy neslysela ale dava to logiku .. akorat se chci zeptat zda ta pracka je pak po octu citit? a jen pro jistotu jedna se asi o lihovy ocet ze?dik

lidka*
hodnocení

3x

Já osobně občas projedu pračku bez prádla na 90°C. U nás máme měkkou vodu, takže nemusím řešit vodní kámen. Samozřejmě pravidelně čistím spodní filtr, jak doporučovali kolegové. Našla jsem tam lecos - jenom jsem tam zatím nenašla žádný zlatý řetízek nebo jiný šperk. :D V mém archivu "babských rad"jsem našla toto doporučení *klik*

do pračky nasypeme ½ prášku do peč.a 300 ml octa – poloviční program a teplotu na 90°C, pračka se vyčistí – potom pustím 1-2 máchání.

doplněno 26.02.10 12:08:

A jinak se to řešilo i zde: poradte.cz/...

hodnocení

2x

V každé drogerii je několik čističů pračky. V sáčcích, v lahvích. Prostudujte si složení a návod v obchodě, protože ta použití jsou různá a některá vůbec nebudí důvěru.;) Většinou chtějí program na vyvářku, ale teď jsem koukala, chtěli jen 40ˇ C, což se mi vůbec nezdálo. Vždycky koupím sáček, nechce se mi skladovat půl roku nebo déle, nějakou láhev. Nestojí to moc, ale mám pocit, že když bych do pračky nalila litr octa, tak by to bylo totéž.*cteni* Jak to popisujete, nejspíš to nebude v tom, že je pračka zanesená, ale pro svůj dobrý pocit vyzkoušejte pračku vyčistit a bude-li čistý filtr, vezměte si kapesník, poplačte si, koukněte do peněženky a přivolejte servismena.*jasne*

fidonet*
hodnocení

1x

Takové to kolečko dole u spodku pračky uplně u země, z venkovní strany. Někdy bývá schovalé za malými dvířky. Není to žadny filtr jako u auta, je to jen šroubek velikosti dětské pěstičky, který je uvnitř prázdný a na něk se zachycují nečistoty typu nití, zlatých řetízků, :) jen vyšroubujete a propláchnete. Pak našroubujete nazpět. Pořádně utahnout, jinak poteče.

Jinak nám se začly dělat flíčky po té co se nám poškodiilo ložisko, ale to bylo doprovázeno zvukem klepání, takže to určitě u Vás nehrozí. Čistič asi nepomůže, bude asi potřeba najít zdroj, protože zničíte časem víc prádla než by stala kontrola pračky.

malvinka*
hodnocení

1x

Při každém praní přidáme do prášku na praní lžičku kyseliny citronové.

doplněno 26.02.10 19:21:

Jak výše uvádí lidka prdop je bezva čistič i na vany a umyvadla na navlčený povrch nasypeme a houbičkou rozetřeme necháme 10 min a pak hubkou smyjeme.

Prodp je vůbec skvělý i na zanesený odpad celé balení se nasype do odpadu zlije se sklenkou octa půl hoďky nechat působit a poté propláchnout.

A je upečeno*haha*

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* zbozi.cz/...

doplněno 25.02.10 08:28:

Co takhle zkontrolovat filtr odtokového čerpadla?

nikolka05*
hodnocení

Tak to bych asi nezvladla, nebo se k nemu nejak dostanu?

kytka*

U každé pračky dole v předu jsou malinká jakoby dvířka , ty otevřte a je tam uzávěr,ten odšroubujte a vytáhnete filtr, ten je třeba pravidelně čistit .Podle toho jak často perete tak jednou za 2měsíce ho prostě propláchněte. Jinak lze pračku vyčistit tak ,že nalijete Savo perex do zásobníku cca 1/2 lahve a zapněte program jako když perete a nechte doběhnout celý až dopere, pračka by se tím měla vyčistit.

vosikac*

*jasne* Dole z čela pračky by měla být malá dvířka a po otevření je tam takové černé kolečko(filtr) a hadička (alespoň u naší LG).Pokud je hadička, tak pomocí ní vypustit vodu a poté povolit kolečko (proti směru hod.ručiček).Pokud hadička není,tak dát na podlahu třeba hadr, a kolečko povolovat opatrně, bude téct voda.Až přestane, tak kolečko povolit úplně, filtr opláchnou a posvítit baterkou dovnitř,není-li tam nějaký předmět.Pokud je vše v pořádku, zašroubovat filtr zpět.

macimaci*
hodnocení

0x

Na čištění pračky jednou za čas nalít do ní litr octa,nasypat sáček jedlé sody a pustit na 90. Nejlépe je do pračky vložit pár hadrů,které na sebe nabalí zbytky špíny.

lucinkaf*

mně opravář řekl, že přidávat sodu je zbytečné, že pak se popere zásadité s kyselým a výsledek téměř nulový, prý stačí jen litr toho octa a projet na 90...

kocisv
hodnocení

0x

Jedna česká firma vyrábí čistič pračky. Vyzkoušel jsem ho, a byl jsem překvapený, kolik bordelu z pračky lezlo po pěti letech používání. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na kocis.v@centrum.cz. Já vám ho pošlu.

pt®

Ten ocet i kyselina citronová pomůže /kys. cit. i do varné konvice a není ten typický zápach/ PT /stařenka/

zinka*
hodnocení

0x

Zkuste čistič pračky od firmy Eurona...je to český patent a velice účinný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]