Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení hlavního řádu vodovodu a kanalizace

Od: hugi odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

má tady někdo zkušnosti s prodloužením hlavního řádu vodovodu kanalizace z poslední doby? Kolik to tak úplně orientačně v nezpevněné ploše může vyjít za 1bm?

Je mi jasné, že to nejde jen tak odhadnout, ale každá zkušenost se hodí.

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velmi hrubě a orientačně

Vodovod 3800Kč+/bm (běžná dimenze tedy PE100 SDR11 90x8x2) v "zeleném" v asfaltu a zastavěném území více.

Kanalizace DN250 PVC KG SN4 potom cca 6000Kč+/bm

hugi
hodnocení

Díky za odpověď. Je to cena pouze toho řádu samotného? jakože potrubí, armatury atd.? nebo do toho počítáte i výkop. Samozřejmě velmi hrubě orientačně,

To je i s výkopem (ale v běžné hloubce, nikoliv nějaké extrémy).

krtek6

zajímavé cifry...takové investory bych potřeboval, co by mi dali 3800,-/mb vodovodu a 6000,-/mb kanálu... fakt, že jo...já jsem si to tady fofrem sčotl... a vychází mi to tady cca 2450,-/mb (bez dph) s KG250 a tou PEHDR90, kterou jsem snad ještě nikde necenil..všude byl max 63ka. Vše v jednom výkopu, v zeleném pásu...a to beru jen ceníkové ceny...když to srazím na běžné prodejní, tak to nemůže vyjít víc jak 2000,-/mb (bez DPH)

krtek6

edit: standardní přípojka do baráku tzn.KG125-150 a voda DN32-40 se dělá do 1500,-/mb/bez dph

Standardní přípojka KAN a VOD do RD...1500Kč/m..

Takže 10m vod. přípojky 15tis Kč...Jasně, může být, pokud je v tom pouze nehluboký výkop v zemině tř.3, není v tom navrtávka se špinglí...a koncová vodoměrná šachta s vodoměrnou sestavou (protože jen to může udělat přípočet k ceně +20-30tis) a je to v "zeleném".

Ono to přepočítávat "obecně" na mb, je v podstatě nesmysl. Pokud to bude 50m prodloužení vodovodu, tak jen koncový nadzemní hydrant udělá v té ceně na mb +1000Kč..

krtek6

ano, přepočítávat na metry je kravina...ale říkej to třeba těm co dělaj rozpočty na elektro...ty maj standardně ve výkazech "kabelová rýha v zemi" na mb... bych zabíjel...

hugi
hodnocení

Nemám na myslí přípojku k RD, ale hlavní řád viz původní otázka.

Krtek6:

Je možné vás někde kontaktovaT?

Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]