Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini kotoučová pila - zkušenosti

Od: sejny* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny rádce. Máte někdo zkušenosti s tzv. mini kotoučovou pilou? Jde de facto o mafla v malém provedení. Sám stejně nejčastěji řežu prkénka, laťky apod., takže se mi líbí menší velikost přístroje. Zároveň tyto mašinky mají více kotoučů, takže mohou řezat dřevo, měkké kovy, plasty i dlaždičky.

Díval jsem se, že jsou 2 varianty - s kotoučkem o velikosti 89 či 115 mm. Uvažuji nad mašinkou od Hechtu (kotouč 115 mm) - konkrétně typem 1067. Rád však uvítám i vaše postřehy a podněty k podobným pilkám.

Předem díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mam to doma, staci to tak na plavajucu podlahu hrubky 10mm alebo drobnosti v obkladacke. Hrubka rezu je max 25 mm, ale uz pri 18mm drevotrieske sa to trapi. Jednu pilu som znicil, par raz sa zastavila trenim kotuca v drazke a tie narazy znicili prevodovku, strhli sa zuby so nekvalitneho materialu.

sejny*
hodnocení

Jaký máte typ přístroje? Právě z "výdrže" mám trochu obavy...

Mam nieco cinske, kupene na Ukrajine, vykon motora je 250W, ked si to porovnate s beznou rucnou pilou (1500 W a viac), tak hned vidite ten rozdiel. Kvalita materialu prevodov je vzdy loteria, dnu nevidite. Prevod je podobny prevodu vo flexke, dve kolesa v pravom uhle. Keby to nebol darcek, sam to nekupim.

asd1
hodnocení

0x

Motorově to bude jako flexa, tak se dá čekávat i podobná životnost. Levná čína často chcípá ty dobrý drží (a neni to ani tak o ceně) 750W je na slabý prkýnka, v čemkoliv silnějším se to bude trápit, tipuju 2cm smrkový prkno bude tak hranice rozumný použitelnosti... Jako lehký minimafl na drobnosti proč ne...

hodnocení

0x

Mám ponornou pilu, používám na plovoucí podlahu. Jde o kvalitu kotoučků. Pokud to nemá karbidové zuby, rychle se to otupí a přehřeje. Je pak nutno dokupovat poměrně často. Jinak řeže dobře

Skill 5330,650W, prořez 28 mm. Tady má jen tvrzené kotoučky a ty rychle odchází

Mini kotoučová pila - zkušenosti

sejny*
hodnocení

Tak už mám mašinku Hecht 1067 doma - na běžné domácí práce je parádní. Za mě tudíž doporučuji. Kolečko na dřevo má karbidové zuby, takže řeže opravdu pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]