Nejste přihlášen/a.
Jakou krytinu by jste doporučili na střechu chaty? Sklon je dostatečný, měl by to být materiál lehký a hladký, aby se tam nedrželo listí.
Zdravím
Jestli to není přímo pod stromy nebo v nějaké velmi blízké vzdálenosti kde to listí může zafukovat, tak bych dal klidně i trapéz, jinak obecně plechy jsou na "nafoukané nečistoty" na "držení mechu" apod., asi jedny z nejlepších krytin, zkrátka hladká plocha, zrovna tak i u renovovaných plechových střech (nátěry). Nejméně vhodné na nečistoty jsou krytiny typu "šindel" (na bázi různých lepenek gumoasfaltů atd.) tam je zvláště třeba brát na okolí zřetel a na mechy různé krytiny na bázi "šifer" (vláknocementové, dříve azbestocementové). Měl jsem zato, že se mech drží jen na těch starých azbestocementových ale např. známý má ty "nové" bezazbestové (tipoval jsem "hladší" povrch než u těch starých X nečistotám) a za nějakých deset patnáct let tam má mech také... čili za sebe preferuji krytinu na bázi plechu...
Viděla jsem pěknou umělou břidlici, jakoby z gumového recyklátu na rekonstruovaném domku. . Je to český výrobek Capacco. Jen nevím, jestli by se k Vaší stavbě hodila. Hladká a lehká je, zajímavá hodně.
liska5 - Na firmu Capacco jsem se také dívala, ty čverce vypadají moc hezky na střeše. Zajímalo by mne zda s tím má někdo praktické zkušenosti nebo jestli dát raději plech. Myslím, že rádce před Vámi doporučoval raději plech.
Příbuzný to má na mansardové střeše, vypadá to pěkně. Je to v podhůří, takže sněhu trochu víc, ale neusazuje se, hned sklouzne. Domek rekonstruoval v 2006 a nikdy si nestěžoval, že by byl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.