Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou krytinu na chatu?

Od: strecha odpovědí: 11 změna:

Jakou krytinu by jste doporučili na střechu chaty? Sklon je dostatečný, měl by to být materiál lehký a hladký, aby se tam nedrželo listí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

ja mam 30 let pozinkovaný plech a jednou za 5 let to odmastím a natřu reflexolem, to je asfaltohliníkový nátěr

mate59
hodnocení

0x

Zkuste krytinu Satjam.

strecha
hodnocení

Tuhle firmu znám, ale kdo mi poradí co si mám vybrat? Např. trapézový plech, má s tím někdo zkušenosti?

ale v trapézech se drží listí*stop*

jm
hodnocení

0x
Asi trochu záleží i na okolí. V některých oblastech se můžou dávat střechy určitého typu, aby to splnilo nějaká nařízení územního plánu.
Pokud je to všem jedno, Lindab a satjam jsou firmy na plechové střechy s dobrou historií. Já mám Lindab, vlnitý plech vzoru tašek, na garáži sklon méně než 12stupnu a s listím potíže nejsou. Do rýny jsem dal smotané králičí pletivo.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Jestli to není přímo pod stromy nebo v nějaké velmi blízké vzdálenosti kde to listí může zafukovat, tak bych dal klidně i trapéz, jinak obecně plechy jsou na "nafoukané nečistoty" na "držení mechu" apod., asi jedny z nejlepších krytin, zkrátka hladká plocha, zrovna tak i u renovovaných plechových střech (nátěry). Nejméně vhodné na nečistoty jsou krytiny typu "šindel" (na bázi různých lepenek gumoasfaltů atd.) tam je zvláště třeba brát na okolí zřetel a na mechy různé krytiny na bázi "šifer" (vláknocementové, dříve azbestocementové). Měl jsem zato, že se mech drží jen na těch starých azbestocementových ale např. známý má ty "nové" bezazbestové (tipoval jsem "hladší" povrch než u těch starých X nečistotám) a za nějakých deset patnáct let tam má mech také... čili za sebe preferuji krytinu na bázi plechu...

liska5
hodnocení

0x

Viděla jsem pěknou umělou břidlici, jakoby z gumového recyklátu na rekonstruovaném domku. . Je to český výrobek Capacco. Jen nevím, jestli by se k Vaší stavbě hodila. Hladká a lehká je, zajímavá hodně.

jp

liska5 - Na firmu Capacco jsem se také dívala, ty čverce vypadají moc hezky na střeše. Zajímalo by mne zda s tím má někdo praktické zkušenosti nebo jestli dát raději plech. Myslím, že rádce před Vámi doporučoval raději plech.

liska5

Příbuzný to má na mansardové střeše, vypadá to pěkně. Je to v podhůří, takže sněhu trochu víc, ale neusazuje se, hned sklouzne. Domek rekonstruoval v 2006 a nikdy si nestěžoval, že by byl problém.

liska5
03.06.21 16:00
liska5

Jednu z výhod si pamatuji, že oproti plechové střeše za deště / ta je vidět vzadu/ není žádný rachot. Tohle je fotka stará dva roky. Kdybych věděla, že mám fotit střechu, bude jí tam víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]