Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sáčky z krabice

Od: st odpovědí: 6 změna:
Co obsahují tyto sáčky z papírových krabic. Lze to k něčemu dobrému použít.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Žádné sáčky z krabic nevidím ;), ale předpokládám, že v nich bude "silikagel". To je látka pohlcující vzdušnou vlhkost a přibaluje se k obsahu krabic, který je na vlhko choulostivý. V podstatě není použitelný na nic, už proto, že bude navlhlý a další vlhkost bez úpravy už nepohltí.

doplněno 31.05.21 14:18:

Můj tip byl správný, podle fotek sáček obsahuje dehydrující látku. To nejlepší, co s tím můžete udělat je zahodit. K ničemu Vám to není.

Sáčky z krabice
kepler*

Silikagel se dá regenerovat v horké troubě, ale i tak těžko najdeme doma uplatnění. Větší množství silikagelu mi omezilo tvorbu ledu na výparníku staré lednice.

hodnocení

1x
S fotkou by se radilo lépe, ale jestli myslíte pytlíky plněné vzduchem pro "vystlání" a vyplnění volného prostoru v krabici, tak se dají použít opět na to samé. Nebo propíchat a hodit do plastů.

st
hodnocení

Fotografie .
Sáčky z krabice #2

liska5
hodnocení

0x

Ano, silikagel. Někdy je to takový druh jílu. Bývá třeba u bot, aby je nepoškodila vzdušná vlhkost ve skladech. Mám ty pytlíčky v misce ve skřínce u krabice se semínky, aby pohlcovaly vlhkost. Sestra se jednou spletla a jeden takový sáček roztrhla v domění, že to je cukr do kafe. Bylo to černé, takže stihla zareagovat..,

Jsou různobarevné černé ,hnědé, žluté bílé šedé...Pokud jsou už dlouho v nějaké papírové krabici tak už dávno to nemá smysl je tam nechávat-už žádnou vlhkost nepojmou i když vypadají že jsou suché!Ono asi u těch bot to nemá smysl aby byly-je to spíše placebo.Do pár hodin od vysušení kuliček a jejich vložení do krabice s botami už to vysoušecá funkci neplní!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]