Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké křeslo k počítači - možnosti

Od: simon* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
máme doma křeslo k počítači s kolečkama, je funkční, jen koženka na sedátku je protrhaná.
Zvažuji koupit nové, jaké jsou možnosti?
Tato židle je na podlaze, kde je položeno lino a trochu se to lino vlní v okolí židle, vypadá to, že to dělají ty kolečka, je to možné?
Jsou i nějaké jiné možnosti?
Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pod kreslo si dejte ochrannou podlozku, rozmeru dle potreby. flomat.cz/... a poskozene kreslo potahnete potahem. shoptik.cz/...

hodnocení

2x

já mám koberce v pokojích s PC - koberce se pod kolečky dost ničily, takže jsem koupil právě kus zbytkového lina v daném odstínu a položil na koberec místo zmíněné podložky. Lino jsem vzal "tvrdé", uřezal podle potřeby, vypadá to všechno ok už pár měsíců. Stálo mne to max. 200,-

Ve vašem případě bych asi dal lino na lino - to by nemuselo vypadat úplně blbě, ale i ta průhledná podložka je dobrá, má ji tchýně už roky na koberci a opravdu to pomůže.

A z otrhaného sedátka - tam bych prostě jenom hodil potah - třeba ze starého prostěradla...

jiofa
hodnocení

1x

Dělají to kolečka respektive křeslo s vahou člověka. Vytahuje se i zátěžový koberec a to mám jen 70 kg.

hodnocení

1x

Máme s tím také špatnou zkušenost. Koberec se celý zvlnil. Koupili jsme ochrannou podložku ve Vesně. Viděli jsme to předtím u zetě. Je bezbarvá, nenápadná, nenarušuje vzhled interiéru, kolečka po ní dobře jezdí, přitom nepoškrábou podlahu ani se nezvlní koberec. Stála asi 900 Kč. Slouží nám už několik let.

Protože v brzké době bychom rádi vyměnili koberec za nový, bez té podložky si to už vůbec nedokážu představit. Jaga.

simon*
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za rady, nevěděl jsem, že existují podložky pod židle a o potahách jsem také nevěděl.
Jen ty podložky se mi zdají dost drahé, na to že to je kousek plastu tak cena od 1000Kč se mi zdá dost.

To se Vám zdá drahé? Tak si spočítejte cenu toho lina, které tímto zátěžovým plastem na mnoho let ochráníte. Musíte si napřed ujasnit, co vlastně chcete nebo co očekáváte. A tak malý kousek plastu to zase není. Já mám konkrétně už přes 10 let (!) podložku 120x90cm na plovoucí podlaze a nemohu si to vynachválit. Křeslo jezdí parádně, podložka je průhledná a čistá a na samotné plovoučce není ani to nejmenší poškození od koleček. Podložku jsem koupi tehdy asi za 700,-Kč, takže jsem vlastně investoval asi 6,-Kč měsíčně na ochranu plovoucí podlahy :)

simon*
hodnocení

Už jsem podložku našel i za 300Kč, ta podložka z odkazu je předřazená teda pořádně.
Ale možná i to lino by stálo za to.
Rozmyslím se ještě.
Nějaké jiné židle k PC stolku bez koleček se asi nevyrábí?
Děkuji

Simone, je to dost peněz, to je pravda, ale vyplatí se to. Když máte koberec třeba za 5 tisíc, někdo i za víc, ušetří se, nezvlní, kolečka křesla nevydřou stopy. Je to lepší si připlatit, než ten nový koberec zakrátko zničit.

Někdo tady psal i o podložce za 300 Kč. Nevím ale, jaká bude její kvalita, zda se brzy nepořeže, nezničí. Podle mě je lepší si připlatit, i když se mi zpočátku ve Vesně ta cena 900 Kč za obdélník plastu také příliš nezamlouvala. *tyty*

Pokud kupuji nový spotřebič, připlatím si další záruku. Po 2 letech se může stát leccos a já mám další 3 roky k dobru. A ta tisícovka mě nezabije. Pořád lepší, než dávat 10 tisíc za nový spotřebič. A ta podložka, to je něco podbného. Jaga.

simonn
hodnocení

Dobrý den,
koupil jsem podložku pod židli z IKEA ikea.com/...
Podložka je však dost velká 120x100cm.
Jedna možnost je jí zasunout pod celý stůl a druhá jí uřezat.
Co by jste volili a pokud řezat tak čím aby to vypadalo?
Děkuji
Raději zasuň pod stůl.
Akorát nechápu, jak sedíte, kde máte židli, když vám přijde tak velká (přitom je zhruba v té velikosti člověka na židli, kde se pohybuje)
simonn
hodnocení

Tak jsem jí zasunul pod stůl, akorát jsem jí musel tím stolem skřípnout.
V návodu píší, že by se měla podložka občas nadzvihávat, ale to teď není možné, když je částečně skripnuta stolem.
Může tam zůstat déle bez nadzdvihnutí?

oni to tam píší asi kvůli plísním... jestli nemáte v domě vlhko, klidně 3 měsíce vydrží

simonn
hodnocení

Aha to mě nenapadlo, dobře, budu jí vytahovat z pod stolu vždy jednou za čas.
Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]