Pozarni hlasic v novostavbe - musi mit certifikaci
Od:plavodpovědí:3změna:
Prosim o info jestli pozarni hlasic nutny ke kolaudaci musi mit nejakou certifikaci, osvedceni ci se musi jednat o nejaky schvaleny model? Nebo jestli je jedno jaky koupim. (budu objednavat pres internet) Dekuji
Ano,ja kupoval pozarni hlásič u protipožární firmy...a ta jej musela nechat dát odzkoušet a dát ktomu papír,ze byl odzkoušen a je funkční tuším že hasičům..? Uz si nepamatuju, zařizovala firma co jej prodávala. To samé hasicí přístroje+ na ně rovnou revize. Jsem posera a tak mam jeden v domě v technické místnosti, druhý na půdě třetí v garáži
Požární hlásiče do novostavby jsem kupovala společně s minimaxem v prodejně s hasičskou technikou. Vše proběhlo v pořádku, jen hasící přístroj nebyl pevně připevněn na zeď. Toto byla jedinná závada v protokolu.
Hlásiče jsem koupil v Hornbachu ty nejlacinější aby na stropě něco bylo. Při kontole to stačilo , hasičáky tu mam 3 a všechny propadlé ale to nikoho taky nezajímalo... hlavně že jsou. Doklad o nákupu nebo certifikát nikdo nechtěl. Jen revize a další dokumentaci. Ani doklad o likvidaci odpadu nebyl potřeba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.