Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zádveří domu - plexisklo nebo polykarbonát?

Od: mstriker odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Plánuji výstavbu zádveří RD. Z hranolů si postavím konstrukci, ale zajímá mě, co bude lepší použít na výplň. Polykarbonát nebo plexisklo? Polykarbonát je asi odolnější než plexi ale zase nemá takovou životnost nebo UV ochranu. Požadavek je, aby byl materiál čirý, a to jsou oba. Co je jednodušší na instalaci? Jakou tloušťku zvolit? Stačí 3mm? Plexi asi bude mít vyšší hmotnost ale je pevnější ne? Myslím aby se střed neprohýbal apod. Co je jednodušší na údržbu? Nebude na plexi více viditelný bordel? Díky za jakékoliv tipy a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Plexisklo ani náhodou. Pokud potřebujete něco vkusného, tak vybírejte nějaký komůrkový polykarbonát třeba zde. A mají i s UV filtrem, případně kouřovým zabarvením, proti silnému slunci.

doplněno 28.05.21 10:20:

Jen můj názor, když jste přidal obrázek. Opravdu chcete takto hyzdit barák?

hodnocení

1x

Vyzera to hnusne, naozaj to chcete? To sa robilo pred 1989, sedlacina, prezuvat sa v zadveri, dalej sa chodi naboso ...

Vyzera to ako mensia chatrc prilepena na dom, styl osada opalenych indocechov.

hodnocení

0x

Dela se vubec plexisklo s UV ochranou?

Bez ni o tom nema smysl vubec premyslet. Za rok to bude zlute mlecne, za dva to popraska a treti to vyhodite.

mstriker
hodnocení

No rád bych tam něco ve smyslu - viz. obr. Zevnitř čiré sklo (plexi, polykarb.) a zvenku z hlediska estetičnosti latě. Takže to sklo nepůjde zase tolik vidět.
mstriker
28.05.21 10:05
hodnocení

Zádveří domu - plexisklo nebo polykarbonát?

hodnocení

0x
Každej máme nějakou představu co je hezký a co není hezký.
Plexi je úplně o ničem, polykarbonát je, no jak to říci, prostě divnej. Navíc ona materiály se vcelku snadno poškrábou. A co pak s tím?
Tohle dělat já, tak použiji Connex. Tedy lepené sklo. To nerozbiješ. A když už, tam udělá jen pavouka a nevysype se.
Případně by mi použít i kalené sklo.

hodnocení

0x

Tvůj požadavek na čirý materiál splňuje polykarbonát i plexisklo.
Komůrkový polykarbonát je na takovou stavbu rozhodně lepší materiál. Má UV ochranu z jedné strany, takže ho musíš nainstalovat správnou stranou ven. Jediný problém může být, že není "průhledný". Když se podíváš přes komůrkový polykarbonát tak uvidíš maximálně hrubý obrys, ale neuvidíš nikdy přesně a čistě tak, jako přes okno.

Firma lanit má v sortimentu i polykarbonátové desky. Ty by mohly být i průhledné, ale v reálu jsem s nimi ještě nepracoval.

Musíš počítat s tím, že plast se při různých teplotách roztahuje a smršťuje. Takže musíš umožnit těm deskám dilataci v obou směrech.

Střed desky se bude prohýbat vždycky. Pouze záleží na velikosti desky. Malá deska bude mít malý průhyb; velká deska bude mít velký průhyb. A samozřejmě komůrkový polykarbonát se bude prohýbat méně, protože má příčky, které tvoří komůrky.

Doma jsem už před mnoha roky dělal stěnu na ochranu vstupních dveří. Mám tam asi 10mm silný komůrkový polykarbonát s výškou 2m a šířkou 1,2m. Po obvodu mám rám z hliníkových profilů. Nečistoty se na tom nedrží, ale občas to umýt musíš.

liska5
hodnocení

0x

My máme polykarbonát na balkonech, ale ten je asi 0,8 -1 cm tlustej.A je tu léta navzdory jižní straně, kde do něj peče. To spíš bude dříve odcházet to dřevo, ty lišty či hranolky, když budou venku na deštích a slunci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]