Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit kamennou zeď

Od: lukaslis* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych znovu vyspárovat prostor mezi kameny ve zdi (viz fotky). Co by bylo nejjednodušší a nejefektivnější? Děkuji za odpověď. L. Lis

Jak opravit kamennou zeď
Jak opravit kamennou zeď #2
Jak opravit kamennou zeď #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co by bylo nejlepší? Pokud jste zručný, kupte pytel jemného potěru,jednu zedniockou lžíci a ějaké spárovačky (dle šířky spár, používám na toto cca1,5cm a 3cm) namíchat spíše jen zavlhlý potěr, nabrat trochu na lžíci a spárovačkou tlačit do spár. na závěr když je hotový kus 1-2m2 tak to trochu porjedu zárohákem s vodou na případné očištění kanene od betonu (plochy).

hodnocení

3x

Použijte spárovací maltu na přírodní kámen s přídavkem trasu.

kameny.cz/...

Jak opravit kamennou zeď #4

hodnocení

1x

Moderní pracanti se budou čertit, ale já jsem vždy pro venkovní spárování používal a používám cement se štukovým pískem v poměru 1 : 1. A drží to desítky let.

re4zon
Souhlas, nejlevnejsi reseni a neni o moc mene trvanlive, nez specialni hmoty. Jeste lip se mi osvedcila smes venkovni sparovacky pro siroke spary-pisek-cement 1:1:1. Na pochozi plochy idealni.

Dobrý den! V nějaké "moudré" knize, /momentálně nemám čas to hledat/ jsem kdysi dávno četl radu, že do spárovací malty z cementu a písku je dobré přidat trochu hašeného vápna. Malta je pak plastičtější, lepivější, po vytvrdnutí je pružnější, a při spárování se s ní lépe pracuje. Ověřeno v praxi. I pro tu tazatelovu zeď, podle obr. asi zděnou na maltu s vápnem, ne betonem, by trochu pružnější spárovačka byla lepší a trvanlivnější než tvrdá cementová malta.

Kolego Feraxi v tomto se nedá nesouhlasit.

Jen bych spíše použil jemný potěrový než štukový (v půlce republiky nazývaný jako náplava, vátina...) štukový je moc jemý na rozdíl od jemného potěrového písku, který je ostřejší (vhodnější na betony)

hodnocení

0x

Mě se to líbí tak, jak to je a nic bych stím nedělal.

witch*
Jako i s tou montážní pěnou jo? Tohle ukázat mýmu chlapovi, co se stavbami z kamene živí, tak z toho pojde.

Pravda, montážní pěnu bych vydloubal. Ale se zbytkem bych nic nedělal.

lukaslis*

Možná to z fotek není tak znát, ale jsou tam obrovské a hluboké díry. Předchozí majitelka tady měla břečťan nebo něco podobného popínavého a jeho kořeny vyžraly téměř všechny spáry.

witch*
V tomhle případě bych vzala šnekovej aplikátor a zaplnila díry, poté vyjela ostatní spáry. Až Vám to zavadne, tak vzít štětku s vodou a kameny ještě omýt.
Každopádně stavba zdi, že je položení kamenů halabala a chybí i šíbry nevypadá moc esteticky. Jenže šíbry do tohohle už nenaklepete. Někde jsou fakt mezery, že to vzhledně nevypadá. (Ale na to jste se neptal a na spáry jsem odpověděla :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]