Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý signál stanic ČT uvnitř miltiplexu

Od: radekf odpovědí: 7 změna:

Tv samsung,s vestavěným DBT 2 , při ladění se automaticky načte multiplex, ale jedou pouze stanice PRIMY, jiné stanice jako NOVY a ČT mi TV hlásí, že není signál, ani po atomatickém přeladění. Na stejném svodu, pomocí rozbočovače je zapojena další TV a stanice lze normálně naladit všechny. V čem může být problém. Zajímavé že v ráci multiplexu něktaré stanice jdou a jiné ne. Anténa nasměrována na vysílač Hradec Králové. Děkuji za odpovědi a rady co s tím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

tak nejdříve bych natáhl přímý kabel abych valoučil rozbočovač, on totiž tlumí asi o 3dB což je asi o 1/3

hodnocení

1x

Přehoďte koaxiály pro televize na rozbočovači mezi sebou a uvidíte, zda se to změní i na tv. Nebo na zkoušku vyměňte televize mezi sebou...je jedno, co uděláte, co je pro vás jednodušší...dejte info o výsledku. A typ rozbočovače? Foto jeho štítku...

hodnocení

0x

řešil jsem to dva roky u tchýně (čistě jen programy čt) a u mne (třikrát týdně se mi programy čt ztratí a je nutné je najít znovu).

Všichni "odborníci" mi sdělili, že si mám pořídit satelit. Tak sleduji čt jen na internetu.

hodnocení

0x

Televizory nemají stejnou citlivost. Dřív to byl jeden ze základních parametrů, dnes to výrobci neuvádějí. Je prostě potřeba signál zesílit. Lepší anténou, lepším nasměrováním, svodem s menším útlumem, vynecháním rozbočovače, anténním předzesilovačem.

a taky je rozdíl v dbv-t a dbv-t2 - starý signál se chytal úžasně na mnou uvedených místech - nebyl problém. Teď to chtějí mít všechno v super kvalitě, takže ten signál prostě padá nebo vůbec nepřijde. A všichni budeme spokojení..., protože se nadotuje firma skylink nebo UPC.

Já musím upřímně napsat, že bez TV, resp. bez těchto stanic jsem se už naučil žít. A je mi dobře;) - stejně tam dávají stejné, co před 20-30ti léty.

radekf
hodnocení

Přehodil jsem svody ( koaxilál) TV naladí zase poze Primy, setobox u druhé tv naladí všchny kanály mltiplexu, ale sotva jej připojím k druhé tv opět hrají jenom Primy. Tak nevím, zda chyba není v TV. Signál . kvalita 80% síla 99%. Nechápu v čem je problém , prostě frkvence pod 5300 nenaladí. nebo nepříjímá. A to je s vstavěným BVT 2 ověřeno. Děkuji všem za rady. RF

111®
hodnocení

0x

nepřehazujte koaxy ale vyřaďte rozbočovač! chcete říci, že jste přehodis set-top-box k druhé TV a nenaladí ČT?

Vy když tomu moc nerozumíte, dělejte přesně to co se po vás chce.
Takže 1. vyřadit rozbočovač a dát kabel bez něj do TV, když to nepomůže
2. Vezměte STB co naladí vše a dejte ho k TV co nenaladí, propojte a zkuste naladit.

3. sdělte nám jakou máte anténu, společnou, svoji, venku nebo v bytě

dodejte výsledek..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]