Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda má někdo stejný problém a nějak ho vyřešil...Jde o to, že mám nový vrt 40m a rozbor vody ukázal zvýšené železo ( 1,7 mg/l ) a mangan ( 1,4 ). Voda z kohoutku teče čistá, z bojleru horká občas smrdí. Barví se mi wc mísa do žluta a do konvice ji dát vařit nemůžu - hned zežloutne.
Vrt čerpám už cca 3 měsíce a nic se nezlepšilo.
Jako řešení mi přišlo nespočet nabídek na různé filtrace vody, různé upravny Ecomix, Pyrolox, Watex atd. všechny tyto nabídky se motají kolem 30-40 tisíc, potom firma IVAR nabídka na profesionální úpravnu za cca 90 tisíc.
Chtěl bych vědět, jestli má někdo tu levnější variantu a funguje to, nebo se raději vyplatí koupit "jistotu" za 90 tisíc. Nerad bych za 5 let měnil všechny spotřebiče.
Potřebuji primárně jen odstranit železo a mangan, vodu nezměkčovat, měkká je až dost.
I renomované firmy mají filtry od cca 24tis Kč (průtok max. 0,9m3/hod) a bez dalšího příslušenství.
Je samozřejmě otázka jak jste přesně poptávku zadal a co vše nabídka obsahuje (ono to "příslušenství" může udělat klidně 10-20tis Kč navíc k základní ceně.
Železo a mangan se čerpáním nezlepší, to je u vrtaných studen poměrně "klasický" problém.
I ta "levnější" varianta bude fungovat, pokud je správně navržena..někým, kdo tomu rozumí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.