Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada chybějící příruby u kotoučové pily

Od: domza odpovědí: 6 změna:

Zdravím pánové,

měl bych na Vás takový dotaz - dávám dohromady kotoučovou pilu na kámen s 35 cm kotoučem, ale nelíbí se mi někým udělané provizorní řešení držení kotouče.

Je výstupní hřídel, na které je nasazená příruba, v ní je kotouč a z venkovní strany by měla být další příruba ( na obrázku v červeném kruhu) a to celé jištěné matkou. Jenže v mém případě je pouze příruba, na ní kotouč a místo venkovní příruby je na sobě několik podložek a matka - závit začíná až 1cm od kotouče - viz. druhý obrázek - vnitřní příruba, kotouč a potom na sobě podložky ( asi 8ks) a pak teprve matka

Může to takhle "bezpečně" fungovat nebo musím sehnat nějakou přírubu?

Pokud je druhá možnost správně( jak já doufám) tak kde takovou přírubu sehnat? Jak se přesněji té vnější "misce" říká? Obešel jsem pár specifických obchodů a nic - ani internet mi nenajde přírubu na kotouč. Bohužel nemám možnost to nechat někde udělat na soustruhu, takže musím koupit.

Náhrada chybějící příruby u kotoučové pily
Náhrada chybějící příruby u kotoučové pily #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

ta sestava je originální? pokud ano tak co na to výrobece? tady není možno si vybrat? google.com/...

domza

Děkuji za odpověď

Originální sestava je na prvním obrázku, ale jedná se o komplet z roku 96 a ke všemu ta firma dnes už neexistuje.

Procházel jsem odkaz co jste posilal a jediné co jsem našel, tak příruby na úhlovou brusku, jinak samé irelevantní věci.Já bych spíše potřeboval druhý kus z obrázku ( ten v červeném kolečku) určitě se to nějak jmenuje, protože stejným způsobem bude jištěný kotouč např na stolních pilách apod.

hodnocení

0x

Nevíme průměr příruby a otvoru, případně hledejte zde. Třeba upínací příruba 50 má otvory 12, 14, 20 i třeba 30mm. A ten stroj z roku 1996 má jaké označení? Třeba foto štítku...

111®
hodnocení

0x

tak pohledej podle obrázků nebo na bazarech, viz odkaz google.com/...

stroje.hyperinzerce.cz/...

hodnocení

0x

Zkuste hledat "středící příruba", "středící kužel"...

hodnocení

0x

Len taka elektro poznamka : tieto pily sa chladia vodou a su teda z hladiska urazu velmi nebezpecne. Dokladne vsetko pospajajte a zabezpecte privodny kabel pred poskodenim. Zapojenie do zasuvky s chranicom je samozrejme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]