Dobrý den. Mám jistý problém a potřebuji poradit. Bydlím na vesnici a k veškeré dopravě používám auto i můj manžel má auto. A parkujeme před domem, ano na obecním pozemku.Vždy to tak bylo a i celá obec to tak dělá, každý si parkuje před svým domem na obecním pozemku.Nehledě že odjíždíme třeba několikrát denně a tak i několikrát denně zajizdět do garáže nebo za vrata a zas vyjíždět... A můj problém vznikl když soused začal podnikat a zřídil jsi stánek se zmrzlinou a sezení a na zbytku trávník s velkými kameny aby mu před okny jeho domu nikdo neparkoval (na obecním pozemku) pro pohodlí zákazníků to vše chápu, avšak jeho zákazníci parkuji přes ulici před mým domem a já když přijedu nemohu zaparkovat. Nevim co dělat? Samozřejmě vznikají hádky že zákazníci parkuji na obecním a že tam stojí 10min a oco mi jako jde že taky parkuji na obecním.
No, zákazníci mají pravdu. Udělejte si vjezd a parkování u sebe na pozemku. Před vjezdem vám nikdo parkovat nesmí.
To je jako bych napsala, že bydlím na sídláku, chci parkovat přímo před svým barákem, ale před ten barák se vždycky někdo postaví a to místo mi blokuje. Co s tím mám udělat?
annafa
Ano máte pravdu. A vlastně bych to tak i měla chápat. Avšak tady na vesnici je trochu jiná jak to říct mentalita a ktomu on před svým domem má také obecní pozemek na kterém jsi udělal jakousi zahrádku aby mu tam nikdo neparkoval což to mi dnes i potvrdil. A mě parkuji lidi i před brankou u vztupu na můj pozemek i ve vjezdu. K tomu mě označil za nerudnou ženskou která ani nepřeje dětem zmrzlinu.Jen jsem vyjádřila svůj názor že mě obtěžuje tak velká frekvence aut která tu nebyla. A nevim si stim rady a chápu že stim si nic neudělám. Ale děkuji za odpověď.
Soused těžko může dát legálně kameny na obecní pozemek, to je jedna věc. Ale Vy nemáte žádné právo, parkovat výhradně před svým domem na obecním pozemku (teď neřeším, zda je to možné dle dalších pravidel), respektive máte naprosto stejná práva jako kdokoliv jiný a on má stejná práva jako Vy.
annafa
Prý to má dovolené od obecního úřadu...nevim tvrdil mi to.
Parkujte na svém pozemku. A po zastupitelích chtějte, aby to doporučovali, popřípadě i pomocí dopravního značení vynucovali po ostatních. Mnohé vesnice jinak připomínají spíš parkoviště, kde líní majitelé domků hyzdí okolí svými koráby.
Je to všude.. my máme vjezd do garáže rozšířen na plochu s možností parkování pro 4 auta. Když jsem postavil dům, smáli se mi, jestli to mám vjezd do skladu pro nákladní vozy nebo parkoviště pro vrtulníky... Dnes mi někteří závidí, jiným je to jedno a v úzké ulici parkují venku na silnici, protože se jim blbě vjíždí do jejich garáže.
Pokud vám neparkují před vraty, ničeho se nedopouštějí a dělat nemůžete nic. Pro vás jediná šance je, že nejsou dodrženy 3m pro každý směr na projetí. To se nedodržuje naprosto běžně. Teoreticky můžete stížnostmi na policii docílit toho, že za to budou dávat pokuty, ale pak ji dají i vám až tam zaparkujete.
a kdo mu povolil jakési ty kameny před domem? Stánek se zmrzlinou bych ještě chápal to je asi pojízdné auto, ale ty kameny to je překážka a to by tam mít neměl
annafa
Kameny a jakousi zahrádku má prý domluvené s obecním úřadem. Zmrzlinovy stánek je podobný stavební buňce a tu má na svém pozemku,sezení pro zákazníky na obecním pozemku. A dnes mi i potvrdil že kameny tam dal aby mu tam nikdo neparkoval. Což mi přijde ironické když teď všichni parkují na naší straně.
krtek6
Tak já bych ty kameny vzal a hodil někde do křáku bo tam nemají co dělat..
Obecní pozemek, kdo dřív přijede, zastaví na volném place. Nemůžete přeci chtít, aby Vám lidé uhnuli, páč jste přijela domů a chcete parkovat taky na obecním.
Spíše mne zaráží, že se Vám to nelíbí a že si stěžujete na něco, co děláte taky.
annafa
Ano všichni mají pravdu, jen Já si ztěžuji. Mě to vlastně mrzí, že mi to vadí. Já si musím vzniknout a přizpůsobit. Trošku ironické mi přijde že by na své straně to místo pro své zákazníky měl(také na obecním pozemku) ale dal jsi tam kameny protože nechce aby mu tam někdo parkoval.Ta zvýšená frekvence aut okolo stánku se zmrzlinou mě přivádí k tomu abych se uzavřenou hubou parkovala 300-400m dál kde na ně začnou za pár dní řvát ať si parkuju před svým domem tak jako všichni ve vesnici. Ale děkuji za odpověď.
Zašel bych si na obec a zjistil, zda má soused místo opravdu pronajmuté. Pokud ano, zkuste si pronajmout místo před svým domem, třeba to bude za pakatel. Pokud ne a obec to toleruje, hoďte si kameny i před svuj dům (před parkováním odstraníte).
Parkování před Vaším vjezdem bych řešil s policií. Případně ješte vjezd dostatečně označil. Apropo, nestačilo by vám parkování ve vjezdu?
annafa
Děkuji ano zjistím co on má opravdu dovolené a povolené. A podle toho se pokusím zařídit.
Koukám všude úplně stejné...máme v ulici 40 baraku, každý má vjezd na svůj pozemek ale všichni kromě nás a par výjimek, nechávají auta na ulici a samozřejmě nutně před jejich domem, takže slalom hadr, s kombajnem v létě ještě větší chuťovka, hlavně pak všichni nastoupí do oken a koukají aby jim to náhodou někdo neodrel...o dodržení 6m na prujezd ani náhodou...moje rada nebuďte líní a parkujte na svém, když nechcete otvírat vrata, posunte je dovnitř pozemku anebo si je udělejte na dálkové ovládání. A pár kroků ještě nikoho nezabilo.
annafa
Dobrý den, ano máte pravdu že pár kroků nikoho nezabije, ale jde trochu o princip. Pan soused má před svým domem min. o 2m víc obecního pozemku kam jsi umístil kameny aby mu tam nikdo neparkoval. A jeho zákazníci tedy parkuji na naší straně. Přijde mi to dost ironické. Přijde mi to i dost bezohledné nemyslíte. K tomu má ti zezeni pro svoje zákazníky také na obecním pozemku. A K tomu má svůj pozemek dosti velký.
No ono je rozdíl provoz v rámci těch rodin co tam bydlí a provoz pokud jde o kšeft. Nevidím jediný důvod proč bych se měl denně omezovat proto, aby měl soused lepší kšeft.
Než vám odpovím na dotaz, tak nám jednu připomínku ohledně češtiny. Nepíše se: ...soused " jsi " umístil, ale soused umístil, maximálně tedy ...soused SI umístil. Jsi je sloveso, si je zájmeno. Např. : Uvařil si večeři. Schoval si peníze na neznámé místo... Atd. Jsi je sloveso a je to tvar od slovesa být. Používá se ve 2.os.č.j. Ty JSI blbec. Udělal jsi dobře, že jsi přišel. Atd. K vašemu dotazu uvádím, že bych zjistila na obecním úřadu, co má soused povoleno a vznesla bych podnět k prošetření situace. Tohle je postup lege artis. Ale vy též nemůžete nárokovat parkování na cizím pozemku, potažmo i obecním. Pokud má soused povoleno parkovat na obecním pozemku, je to naprosto nesmyslné, jelikož by takové výhody mohli chtít i ostatní. A proč by měl být jeden zvýhodněn před druhým jen z důvodu vlastního prospěchu. To nedává smysl. Na druhou stranu bych si od toho nic neslibovala, jelikož realita je v tomto státě taková, že ti nejvíc bezohlední a sprostí lidé mají přednost před slušnými, kteří se za chvíli budou bát chodit po ulici. Policajti a úřady jsou naprosto k ničemu a ještě se tváří, že obtěžujete. Žádná pravidla nikdo nedodržuje, jelikož je nikdo nevymáhá. Arogantní a agresivní lidé si můžou dovolit téměř cokoliv bez toho, že by jim hrozil nějaký postih. Tahle země není pro slušné... Takže se můžete stát terčem posměchu a případně i nějakých naschválů nebo agresivity souseda/ů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.