Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava stroje

Od: vladko odpovědí: 7 změna:

psala jsem zde o šicím stroji,který šije pouze s nastavenou jehlou do leva a neentluje.Jde mi o to, zda bych to zvládla sama nebo dát do servisu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nastavování a seřizování šicího stroje je dosti náročné na zkušenosti a pochopení celého systému. Jde o poměrně více souvislostí, jak nastavení podávání, tak i "programátoru" druhu stehu. Doporučuji servis. Dá to "zabrat" i docela zkušeným kutilům. To z osobní zkušenosti.:-D

hodnocení

0x
Ale to nikdo netuší, jestli to zvládneš sama, či nikoliv.

spu
hodnocení

0x

dát do servisu

tomas11*
hodnocení

0x

1) o jaký stroj se jedná?- značka?2) asi před měsícem jsem řešil na luczniku něco podobného - entloval jen do šíře 2,5mm , jak se dal širší entl už se nedělo nic - nakonec zjištěno že - asi po nárazu jehly do platničky a zlomení jehly , se zřejmě o malý kousek posunula směrem nahoru celá tyčka (osa) na které je uchycená jehla , byla aretována malým imbusem , a tím docházelo k tomu že tedy nešel ten zástech jak už vám bylo popisováno ve vašem jiném dotazu . Jasně že po poštelování chvíli neentloval vůbec , ale po pochopení a správném nastavení tedy toho zástehu , - aby jehla dosahovala dostatečně dolu v určitém okamžiku , zase funguje jak nový . Ještě pozn. - šicí stroje tedy aspoň ty starší je potřeba dostatečně čistit a promazávat.No a omluva - že se tomu říká zásteh jsem netušil, a to už jsem tedy pár strojů opavil.Tak přeji zdar .

A klidně se do toho pusťte - nejde o život.

makk
hodnocení

0x

Zkontrolovat to sama dokážete a opravit možná taky, protože to nejspíš bude špatnou nebo špatně nasazenou jehlou. Prostě když hrot chapače míjí jehlu, musí být ucho jehly 2mm pod ním (podrobně v minulém příspěvku).

Pokud to opravdu není jehlou, tak může být ulomený hrot chapače. Pokud je to málo, je možné ho zabrousit a seřídit. nebo mohlo dojít k pootočení člunku na hřídeli. Obvykle je člunek na hřídeli zakolíkován. Mohl kolík vypadnout, nebo přeskočil o zub řemen, který ho pohání nebo je jištěn pouze červíkem, který se povolil.

hodnocení

0x

Pro pochopení principu tvoření stehu jsem našel instruktážní video. Od času 3:30 je v něm názorně vidět způsob tvoření stehu a dál pak postup, jak se nastavuje horizontální vzdálenost chapače od jehly u stroje Veritas s rotačním chapačem.

V žádném případě nedoporučuju cokoli nastavovat bez pochopení principu a s vědomím jistoty, co je vadné! Jinak servis. Pokud nedošlo k tvrdému nárazu jehly do desky nebo násilnému odblokovaání chapače, není k porušení časování žádný důvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]